Türkiye Cumhuriyetinin 64. hükümetinde Trabzon’dan Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzonlu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Trabzonlu Enerji Bakanı Berat Albayrak, Ordulu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bayburtlu Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Gümüşhaneli Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yer alması Doğu Karadeniz bölgesini sevindirdi.

STK’LARIN DÖRT YIL BEKLENTİSİ

SOYLU’NUN Bakanlık alması Trabzon’daki STK’larda da büyük sevinç yarattı. TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, “Önümüzdeki 4 yılı şimdi daha iyi değerlendireceğiz.” derken, TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav, “İnşallah bakanlığın büyük avantajını yaşayacağız.” dedi. TESOB Başkanı Metin Kara, “Oldukça verimli bir dört yıl bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı 64. Hükümet'in Bakanlar Kurulu listesini dün Çankaya Köşkü'nde açıkladı. AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olurken, Bayburt Milletvekili Naci Ağbal Maliye Bakanı, Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş Başbakan Yardımcısı, Trabzonlu İstanbul Milletvekili Berat Albayrak Enerji Bakanı oldu. Trabzon’daki sivil toplum örgütleri Trabzon ve Karadeniz illerinden çıkan bakanların Trabzon ve bölge için oldukça büyük kazanımlar sağlayacağı konusunda birleşti.

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu: Öncelikle bakanlarımıza bölgesel ve Trabzon olarak bakmak gerekiyor. Sayın Süleyman Soylu’nun bakan seçilmesi bizi son derece memnun etmiştir. Diğer taraftan bölgesel olarak Berat Albayrak’ın bakan olarak görev alması, Bayburtlu hemşerimizin görev alması, Gümüşhaneli hemşerimizin görev alması, Ordu’dan Numan Bey’in görev alması bölgemizin ne kadar zengin bir dönemde olduğunun göstergesidir. Bu zenginlik bölgemizdeki tüm yatırımların daha hızlı ve aktif şekilde hayata geçeceği anlamını taşımaktadır. Bundan dolayı başta Sayın Soylu olmak üzere bölgedeki tüm bakanları kutluyoruz. Tüm bakanlar kuruluna başarılar diliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Önümüzdeki 4 yıl çok önemli. Birlikte biz de bu projeleri, yatırımları takip edip önümüzdeki 4 yılı en iyi şekilde iyi değerlendireceğimizden kuşkum yok.

TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav: Trabzon’dan bakan olmasının önemi bakanlar kurulunda alınacak olan kararların bütün bakanlar tarafından imzalandığı gerçeği göz önünde bulundurulduğunda daha iyi bir ortaya çıkmaktadır. Trabzon’a verilen mega sözler, yatırım vaatleri ve projeler var. Bunların takibi noktasında Trabzon’dan bir bakanın olması çok büyük avantajdır. Zaten bir bakanlık bekliyorduk. Doğru bir tercihtir. Trabzon için güzel olmuştur.  Bir şehrin bakanının olmasının birçok avantajı vardır. Kararların hızlı alınması, kaynakların çabuk gelmesi vb. unsurlar noktasında bakanlık belirleyicidir. Bunların ötesinde Trabzon AK Parti’ye oy oranı ve 5 milletvekiliyle çok ciddi bir destek vermiştir. Bakan olsa da olmasa da ülkeyi yönetenler bunu göz önünde tutacaklardır. Ama her şeye rağmen bakan olması ayrı bir avantajdır.

DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan: Trabzon’dan ve bölgemizden bakanlar çıkması bölgemiz ve Trabzon açısından son derece önemli gelişmelerdir. Bunların neticesinde Trabzon ile ilgili söylenen Sarp kapısı, demiryolu, Yatırım Adası gibi projelerin yapılabilmesi için her şeyden önce lobi oluşturmak gerekiyor. Ankara’da Karadeniz lobisiyle Karadeniz’in işlerini bir an önce hayata geçirmek gerekiyor. Trabzon’daki STK’ların, Trabzon lobisinin bakanların bulundukları bölgeyi unutmamaları gerektiğini kendilerine hatırlatması gerekiyor. Trabzon’dan bakan olması bu lobinin oluşmasında büyük etken olacaktır.  Berat Albayrak’ın, Faruk Çelik’in, Maliye Bakanı’nın köyü buralarda. Biz kendimizi Ankara’da Karadeniz olarak gösterirsek kendi işlerimizi çok daha rahat yaparız. Önümüzdeki 4 yılı bu anlamda iyi değerlendirmemiz gerekiyor.

TESOB Başkanı Metin Kara: Açıklanan kabinede Trabzon’dan ve bölge illerinden bakanların bulunmasını son derece önemsiyorum. Karadeniz illerindeki bakanlarımızın Trabzon ve bölgeyi ilgilendiren projeler ve yatırımların hızla hayata geçirilmesi anlamında çok önemli katkıları olacaktır. Trabzon özelinde ise uzun süredir bekleyen projeler ve vaat edilen mega yatırımlar var. Bunların hızla yapılmasında önümüzdeki 4 yılın oldukça verimli olacağı kanaatindeyim. Başta Süleyman Soylu olmak üzere bütün bölgemizdeki bakanlara başarılar diliyorum. Önümüzdeki 4 yıllık süreçte Trabzon’un önemli kazanımlar elde ederek çıtayı çok daha yukarılara taşıyacağına olan inancım tamdır.

MÜSİAD Başkanı Aydın Birincioğlu: Meclisimizde Süleyman Soylu Çalışma Bakanı olmakla beraber bunun dışında 2 Trabzonlu bakan daha var. Elbette bunlar Trabzon için önemlidir. Memleketimiz önümüzdeki süreçte önemli kazanımlar elde edecektir. Süleyman Bey genel başkan yardımcısıyken 7 Haziran öncesinde de, 1 Kasım öncesinde de seçim çalışmalarında bulundu. Dolayısıyla Sayın Soylu Trabzon’da yaşamama dezavantajını ortadan kaldırdı. Kendisi artık şehrin sorunlarını bilen, problemlere hakim biri olarak bakan olmuştur. Trabzon’un bakanı olması bizim için çok önemli bir avantaj olacaktır. Sayın Soylu’nun projelerin ve yatırımların takibini yaparak nihayete erdireceğine inanıyorum. Sonuç olarak her şey bizim için daha iyi olacak. Bakanlarımız ve Trabzonlu milletvekilleri Trabzon’a çok hayırlı işler yapacaktır.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ