Trabzon - Araklı’da futbol sevgisini ve spor alışkanlıpını tabana yayma konusunda güzel bir adım atılarak Deniz Üstü Spor Kulübü bayan futbol takımı kuruldu.

Kulüp kurucu başkanlığını ilçede bulunan Bir Beden eğitimi öğretmeni olan Ceyhun Alkan yaparken, Genel Koordinatörlük görevine başkan gibi Beden Eğitimi öğretmeni olan Şenol Demiray getirildi.

Genel Koordinatör Şenol Demiray, Deniz Üstü Spor kulübünün kuruluş nedenini ve hedeflerini muhabirimizeşöyle açıkladı;

 

 

İlçemiz gençlerinin spor yapma alışkanlığı yüksek seviyede görünse de bu görüntü sadece erkek takımları ve bireysel erkek sporcuları seviyesinde kalmış olması ve kız çocuklarımızın spor yapma alışkanlıkları konusunda çok düşük seviyelerde olduğumuz bir gerçek.

Şöyle ki ilçemizde iki tane erkek futbol takımı ve yüzlerce bireysel erkek sporcu olmasına karşın bayan sporcuları yok denecek kadar azdır,  ortalama spora başlama yaşı olan 9-10 yaşlarındaki kız çocuklarımızın erkek çocuklarımızla aynı sayıda hatta bayan çocuklarımızın daha fazla olmasına karşın spor yapan kız çocuklarımız çok düşük seviyelerde olması bizi Araklı’da bir kız takımı oluşturması konusunda mecbur bırakmıştır.

Araklı spor potansiyeli yüksek bir ilçemiz, o kadar erkek sporcu varken bir kız takımını rahatlıkla bünyesinden çıkartabilir. Bunun için çok fazla bedeller ödenmesine de gerek yok sadece bu konuya duyarlı ve ilgili olursak öncelikle kız çocuklarımıza sağlıklı bir yapıda spor yaptırma  imkânı meydana getirebiliriz.

Bu konuda öncelikle velilerimizin duyarlı olması gerekiyor ki çocuklarımızı spor yoluyla sağlıklı bir yaşam alışkanlığı kazandırabilelim ve kız çocuklarımıza spor alışkanlığı kazandırırken aynı zamanda değişik branşlarda spor altyapısı oluşturulması konusunda çok önemli bir mesafe kat edebilelim. Futbol bizim için bir amaç değil, araçtır asıl amacımız sağlıklı bir toplum oluşturmaktır. 

 

Kız futbol takımı konusunda 4 yıldır ilçemizde faaliyet gösteren Bereketli Yatılı Bölge Ortaokulu bünyesinde bir kız takımı bulunmaktaydı ve bu kız takımımız ilde ve bölgede değişik başarılar elde etmiş olması ve diğer okullardaki kız çocuklarımızın futbola göstermiş oldukları yüksek ilgi bizi bu futbol takımını kurmaya teşvik etti. Henüz 1 ay önce başlattığımız antrenmanlardaki kız çocuklarımızın sayısı 9-10 kişiyken bugün sayımız 40 a ulaşmış bulunmakta ve bu daha da artarak devam edecektir.

Bizim tek endişemiz çocuklarımızın göstermiş olduğu bu ilgiye karşılık verememe korkusudur, endişemiz spor tesislerimizin buna karşılık verememesidir endişemiz kız çocuklarımıza yeteri kadar spor malzemesi temin edememe endişesidir bu konuda bütün araklıya görev düşmektedir eğer ruh ve beden sağlığı açısından sağlıklı bir toplum istiyorsak bunun en kestirme ve en kolay yolu spora yapılacak yatırımlardan geçmektedir şu bir gerçek ki spora yapılan hiçbir yatırım beyhude olmayacak ve boşa gitmeyecektir bir çocuğumuza bir, iki ay bile spor yaptırabilirsek bu bize toplumsal bir kazanım olarak geri dönecektir. 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ