TBMM Başkanı Köksal Toptan, 221’inci maddenin, beklenen kadar etili olmadığını söyledi.

TİSK’in Genel Kurulu öncesinde basının Eve Dönü Yasası ile ilgili sorularını yanıtlaya TBMM Başkanı Köksal Toptan, Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in de açıkladığı gibi “Eve dönüş ya da pişmanlık diye ifade edilen 221 sayılı kanuna başvuruldu. 2005 yılında sıklıkla yasa çıkarılmasını engellemek üzere TCK çıkarıldı. Türk Ceza Kanunun 221’inci maddesi bu amaçla kuruldu” dedi.

221’inci maddendin beklenen kadar etkili olmadığını vurgulayan Toptan, terör örgütü üyesi olup da hiçbir eyleme katılmamış olanların eve dönüşünü sağlamak için işlevini sürdürdüğünü söyledi.

Bir gazetecinin, Emine Ayna’nın sivile yönelik eylemlerinin PKK’nın değil, Türk istihbaratı adına gerçekleştirildiği yönündeki iddiaların sorulması üzerine ise Toptan, kimseye cevap vermeyeceğini dile getirdi. Toptan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şefkatli ve sağduyulu hiç bir kurumunun kendi halkına zarar verecek bir iş yapmayacağını kaydetti. Şemdinli davası sonucunun sorulması üzerine ise Toptan, bunun yargı kararı olduğunu sözlerine ekledi.

Cafesiyaset 

Editör: HABER MERKEZİ