Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı merkezinde DOKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Ersin Yazıcı’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Artvin Valisi Kemal Cirit, Giresun Valisi Hasan Karahan, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıya dönem Başkanı Vali Ersin Yazıcı başkanlık ederken, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de yaptığı kısa konuşmada toplantının Trabzon’da yapılmasından ve kendilerini ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek tüm üyelere “Trabzon’a hoş geldiniz” dedi.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda DOKA raporları ve analiz çalışmaları hakkında bilgi verildi. Raporda, “Ajans tarafından TR90 Doğu Karadeniz Bölgesi için hazırlatılan 'TR90 Düzey 2 Bölgesi Kümelenme Stratejisi ve Eylem Planı', 'TR90 Düzey 2 Bölgesi Bölgesel Yenilik Stratejisi ve Eylem Planı', 'TR90 Düzey 2 Bölgesi Yöresel Ürün Stratejisi ve Eylem Planı' strateji belgelerinin onaylanarak ilgili paydaşlarla paylaşılması ve söz konusu planlardaki stratejilerin 2015 yılından itibaren uygulamaya geçilmesi planlanmaktadır. Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülecek olan Bölgesel Girişim Sermayesi ile ilgili program kapsamında hazırlatılan 'TR90 Düzey 2 Bölgesi Alternatif Finansman Kaynakları Raporu' incelenmiştir. TR90 Bölgesi’nin söz konusu programdan yararlanacak olan pilot bölgeler arasına dâhil olabilmesi için gerekli girişimler başlatılacaktır” denildi.

 

Editör: HABER MERKEZİ