Çayeli İlçe Kaymakamlığı tarafından RENK Projesi kapsamında “Kariyer Planlama Semineri” düzenlendi.

Çayeli Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda gerçekleşen seminere konuşmacı olarak Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu katıldı. Programa Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, Rize Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Çayeli Milli Eğitim Müdürü Selim şahin, Çayeli eski belediye başkanı Rıza Çakır, Futbol Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Baltacı, Madeni Eski Belediye Başkanı Mustafa Tüyloğlu,  Çayeli Vakfı Başkanı Ali Saruhan, Rize Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salih Yelkenci, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Seminer öncesinde konuklara İlçe Kaymakamı Turgay Ünsal selamlama konuşması yaptı. Kaymakam Ünsal konuşmasında Çayeli’nin nüfus konumu ve eğitim hayatıyla ilgili bir takım bilgiler verdi.

TOPÇU DUYGULANDI

Geçtiğimiz günlerde Çayelili öğrencilere yönelik İstanbul gezisine katkıda bulunan Hamdi Topçu ve Ali Saruhan’a teşekkür konuşması yapan bir öğrencinin konuşması katılanların alkışını alırken Hamdi Topçu’yu duygulandırdı. Öğrencinin Hamdi Topçu’dan Çanakkale gezisi için destek istemesi salonda gülüşmelere neden oldu.

KİTAP OKUMAYI ALIŞKANLIK EDİNİN

Kaymakam Turgay Ünsal’ın ardından THY Yönetim Kurulu Ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu seminerine hayat hikâyesini anlatarak başladı.  Öğrencilere hayatlarında kariyer planlamasının nasıl olması gerektiğini kendi hayatından alıntılarla anlatan Topçu, “bu tarz toplantılara katılamıyorum. Ama söz konusu Çayeli olunca aldığım bu davet üzerine gelemeden edemedim. Kariyer planlama insan hayatının gelişmesi için çok önemlidir. Bölgemiz insanın yapısına baktığımız zaman yönetme ideali bulunmaktadır. Bu ideal uğrunda çalışıp başarılı olmak sizlerin meselesi olsun. Çağımız gençliğinin en büyük sorunu bilgisayar ve telefon oyunları olduğunu görmekteyim. Gençlerin okul dışındaki etkinlikleri kitap okumak gazete okumak olmalıdır. Muhakkak okumamız gerekiyor. Hayatınızda kariyer planınızı yapmak istiyorsanız oturup düşünerek ne iş yapmak istediğinizin kararını vermenizi isterim. Bununla beraber hayatınızın kavramsal tasarımını yapın.”

DÜNYADAKİ PASTADAN FAYDALANAMIYORDUK

Türk Hava Yollarında yaptıkları çalışmalar hakkında da öğrencilere bilgiler veren Topçu, “göreve geldiğimiz günden bugüne firmamızı hem iç pazarda hem de dış pazarda büyüttük. THY dünya markası bir firma haline geldi. Büyümemiz yine devam etmektedir. Dünya üzerinde yolcu taşımacılığında yer alan pastadan ülkemiz yeterince faydalanamıyorduk. Artık bu pastadan yeterince yolcu taşıyan, turist getiren bir ülke haline geldik. “ şeklinde konuştu.

Hamdi Topçu’ya konuşmasının ardından Kaymakam Turgay Ünsal ve bir öğrenci tarafından hediyeler verildi.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ