İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Kadir Topbaş'ın talimatıyla Artvin Hopa İlçesi'n de meydana gelen sel felaketi için gönderilen İBB Yardım Ekibi, çalışmalarını 24 saat aralıksız sürdürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Artvin’in Hopa ilçesinde meydana gelen sel felaketi üzerine AKOM’u alarma geçirdi. İstanbul İtfaiyesi, İBB Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ile İSKİ ve İSTAÇ’tan oluşturulan yardım ekibleri Hopa’da temizlik ve su tahliye çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İBB bölgeye temizlik ve su tahliyesi işlemlerine yardımcı olacak toplam 74 personel ve 32 araç gönderdi. Başkan Kadir Topbaş’ın Danışmanı İsmail Hakkı Turunç, İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karaali ile Basın Danışmanlığı'ndan Mehmet Kalem, sel felaketinin yaşandığı bölgede ekipleri koordine ediyor.

Hopa'ya gelir gelmez merkezi ve çevre köyleri gezerek durum tespiti yapan İBB Ekibi, aksaklıkları ve yapılması gerekenleri tespit etti. Kriz masası kuran ekip, kaymakamlıkta yapılan afet koordinasyon toplantısına da katılarak yapılması gereken çalışmalar hakkında rapor sundu.

Bölgede 10 ekip halinde 24 saat esasına göre çalışan İBB Ekibi, ilk etapta Sungurlu Mahallesi’nin altyapı sıkıntısını giderdi ve tır parkında biriken suyu tahliye etti ve parktaki baskın sorununu çözdü. İstanbul İtfaiyesi’nin oluşturduğu 6 ekip de su tahliyesi yapmak üzere acil durumda olan mahallelere dağıtıldı.

İtfaiye ekipleri Hopa’nın tamamını kapsayan çalışmalarda dalgıç pompa ve motopomplarla bodrum katlardaki suların tahliyesini gerçekleştiriyor. Ayrıca İSKİ kanal temizleme çalışmaları yapıyor, Yol Bakım Ekibi iş makineleriyle molozları ve enkazı kaldırarak kapanan yolların açıyor. İSTAÇ Ekipleri yol yıkama ve temizlik işleri yaparken, Zabıta Birimleri de çevre düzenleme gibi çalışmalar yapıyor.

Çarşamba gecesi Sundura Mahallesi’nde yoğunlaşan çalışmalarda mahallenin tıkanan altyapısını açma çalışmaları yapıldı. Yer altından elektrik ve temiz su borularının geçmesi nedeniyle Hopa Belediyesi elektrik ve su mühendisleriyle birlikte yapılan çalışmalarla mahallenin su taşkını sorunu çözüldü.

Öte yandan, hasar gören evleri ziyaret eden ve cenazesi olan evlere taziye ziyaretlerinde bulunan ekipler, vatandaşlara destek olmaya çalışıyor ve Başkan Kadir Topbaş’ın geçmiş olsun mesajlarını iletiyor. Yaşanan sel felaketi nedeniyle altyapısı büyük zarar gören Hopa’da tekrarlayan şiddetli yağışlar ise çalışmaları büyük ölçüde zorlaştırıyor. 

 

Editör: HABER MERKEZİ