Gazeteci Hulki Cevizoğlu, kendisini Star TV'den çıkartan TMSF'den 130 milyar liralık tazminat kazandı, para ödenmeyince tekrar dâvâ açtı

Gazeteci ve TV program yapımcısı Hulki Cevizoğlu, iş aktini haksız yere feshettiği için açtığı tazminat davasını kazanmasına rağmen ödeme yapmayan Tasarruf Mevduat sigorta Fonu (TMSF) hakkında tekrar dava açtı.


Dava ile ilgili  Hulki Cevizoğlu'nun Avukatı Bülent Erdoğan, 'TMSF'nin Star televizyonuna el koyduğu dönemde, Hulki Cevizoğlu, Cevizkabuğu adlı bir program yapıyordu. TMSF, önce programın yayın saatlerini ve günlerini değiştirdi, daha sonra da anlaşmayı feshetti' dedi.


Bunun üzerine cezai şartla TMSF'ye dava açtıklarını belirten Erdoğan davayı kazandıklarını ancak TMSF'nin temyize gittiğini söyledi. Yargıtay'ın da Cevizoğlu'nu haklı bulduğuna kaydeden Erdoğan, buna rağmen TMSF'nin ödeme yapmadığını belirtti. Erdoğan, daha sonra anlaşma talebi ile gelen TMSF'nin, Cevizoğlu'nun milletvekili adayı olmasından sonra bundan da vazgeçtiğini ifade etti.


Kesinleşmiş mahkeme kararın uygulanmaması nedeniyle dava açıklarını dile getiren Erdoğan, faizlerle birlikte Cevioğlu'nun alacağının 130 bin YTL'yi aştığını kaydetti.

haber1

Editör: HABER MERKEZİ