Türk Hava Yolları (THY), hava yolu şirketleri ve hava limanlarını, verdikleri hizmet ve kalite standartları yönünden 750 parametrede değerlendiren Skytrax şirketi, THY'nin yıldız sayısını 4'e çıkardı.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, daha önce yapılan denetlemede 3 yıldız elde eden şirketin, kalite yolunda gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde geliştirdiği hizmetler ve müşteri odaklılık felsefesiyle, havacılık sektörünün yakından takip ettiği listede 4 yıldızla çok önemli bir konuma geldiğini söyledi.

Skytrax'ın, THY'nin bu başarısını 'www.airlineguality.com' sitesinde ana sayfada tüm dünyaya duyurduğunu belirten Kotil, 210 havayolu şirketi ve 65 havalimanına danışmanlık ve denetleme hizmeti sunan Skytrax şirketinin verdiği 4 yıldızla, THY'nin prestijli havayolu şirketleri arasında yerini aldığını bildirdi.

Temel Kotil, Avrupa'da hiçbir hava yolunun alamadığı 5 yıldıza, dünya çapında sadece Asiana, Malaysia, Qatar, Singapure ve Cathay Pasific'in bulunduğu 5 hava yolu şirketinin sahip olduğunu dile getirerek, göreve geldikleri günden bugüne ilke edindikleri müşteri memnuniyeti ve kalite çizgisinin daha fazla geliştirilmesi noktasında sürekli çalışmalar yaptıklarının ve çok sayıda proje geliştirdiklerini ifade etti.

Kaliteyi sadece bir yıllığına değil, gelecek vizyonu çerçevesinde hizmet anlayışlarının temeline oturttuklarını vurgulayan Kotil, 'Yolcularımızı dinleyerek onlara nasıl daha iyi hizmet verebiliriz mantığıyla bir çok proje geliştirdik. Fahri gözlemci ve gizli müşteri uygulamalarıyla gelen bilgiler çerçevesinde, hizmet anlayışımızda müşteri memnuniyetini ilk sıraya koyduk. Kurduğumuz ikram şirketi THY Do&Co uçak içinde sürekli anketler düzenledi ve menümüzü buna göre oluşturduk. Kaliteyi kabine taşıdık. Hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlarda ikram hizmetinde de 5 yıldız olma yolunda çabamız devam ediyor. Çağrı merkezimiz ile 7 gün 24 saat yolcularımıza hizmet veriyoruz. Şirket içi eğitimleri 21 günden 70 güne çıkardık. Tüm bunlara baktığımızda yapılan çalışmalarla Türk Hava Yollarını 5 yıldızlı bir şirket haline getireceğimize inanıyoruz'dedi.

Editör: HABER MERKEZİ