Tevfik İleri Eğitim Kültür ve Sanat Derneği(TİEDER)’nin düzenlediği Rize Valiliği ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin himayeleriyle Tevfik İleri’yi anma etkinlikleri düzenleniyor.

Bu amaçla on yıl milletvekilliği, Ulaştırma, Millî Eğitim ve Bayındırlık Bakanlığı gibi önemli görevler üstlenen, hayatı boyunca milletinin refah ve huzuru için çalışan, tarihimize yön vermiş bir devlet büyüğü olan Ahmet Tevfik İleri’yi anmak, gençlerimize tanıtmak, toplumsal meselelere karşı duyarlılığın arttırılması ve ilimizdeki sosyal-kültürel faaliyetlerin kurumsal olarak yürütülmesi amacıyla “Tevfik İleri Eğitim Kültür ve Sanat Derneği “(TİEDER) adlı dernek kurulmuştur.

TEİDER tarafından projelendirilen,” İleriye Doğru, Tevfik İleri’yi Anma Etkinlikleri” kapsamında; ulusal nitelikte ortaöğretim öğrencilerine hitap eden çeşitli yarışmaların yanı sıra;23-24 Mayıs 2014 tarihlerinde “Tevfik İleri Sempozyumu” yapılması planlanmıştır. Valiliğimiz himayesinde koordine edilen, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen etkinlik için yapılan çalışmalar Vali Nurullah Çakır’ın başkanlığında değerlendirildi.

Toplantıya, Vali Yardımcıları Şefik Aygöl, Gökmen Çiçek, Çayeli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Orhan Kemal Tavukçu, İl Millî Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, TİEDER Yöneticileri ile diğer ilgililer katıldılar.

 

Editör: HABER MERKEZİ