Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda FC Inter ile yapılan ilk maçta, takımını 4'lü savunma kurgusuyla sahaya sürdü.
 

Ligde son yaptıkları Çaykur Rizespor mücadelesinde 3'lü savunma ve çift forvet düzeniyle takımını sahaya süren Brezilyalı çalıştırıcı, güçlü İtalyan rakipleri karşısında savunma güvenliğini düşünerek 4'lü sisteme döndü.

3'lü savunma sisteminde Roberto Carlos'u ligde orta alanın solunda oynatan Zico, FC Inter karşısında deneyimli oyuncunun yerini değiştirerek, alışık olduğu savunmanın solunda görevlendirdi.

Vederson'a orta alanın solunda görev veren Brezilyalı çalıştırıcı, Kezman'ı ise tek forvet olarak sahaya sürdü.

Sarı-lacivertli ekipte, kasığındaki sakatlığı geçen Deniz ilk 11'de yer alırken, henüz hazır olmayan Appiah ile kaleci Serdar ve sakatlığı bulunan Tümer kadroda yer almadı.

Fenerbahçe'de Can, Kemal, Ali, Gürhan ve İlhan da 18 kişilik maç kadrosunun dışında yer aldı.

ROBERTO CARLOS, AVRUPA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE 108. MAÇINA ÇIKTI

Fenerbahçe'nin ünlü futbolcusu Roberto Carlos, FC Inter karşısında Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 108. maçına çıktı.
İki takım futbolcuları arasında “Devler Ligi”nde en çok forma giyen oyuncu olarak dikkati çeken Brezilyalı, sahanın en deneyimli ismi oldu.
Carlos'un ardından, FC Interli futbolcu Figo, 97 maçla sahanın en deneyimlileri arasında 2. sırada yer aldı. Ancak Figo, takımında yedekler arasında bulundu.


FC INTER'DE 7 EKSİK

Cezalar ve sakatlıklar nedeniyle FC Inter'in 7 futbolcusu Fenerbahçe karşısında kadroya giremedi.
İtalyan ekipte Julio Cruz, Ivan Cordoba, Nicolas Burdisso ve Maicon cezaları, Patrick Vieira, Cristian Chivo ve Marco Materazzi sakatlıkları nedeniyle kafilede yer almadı.


FC INTER'de FIGO YEDEK

FC Inter Teknik Direktörü Roberto Mancini, Fenerbahçe karşısında Portekizli oyuncusu Luis Figo'ya yedekler arasında yer verdi.
Cezalı ve sakat futbolcuları nedeniyle ligdekinden farklı bir kadroyla takımını sahaya süren Mancini, yorgun olduğu için Figo'yu yedek soyundurdu.

İtalyan ekibin yeni transferi Rivas, Fenerbahçe maçıyla bu sezon ilk kez forma giyerken, Dacourt, sağ elindeki sakatlık, David de sol elindeki sakatlık nedeniyle bandajlı oynadılar.

TRİBÜNLER DOLDU

Fenerbahçe'nin son yaptığı lig maçına fazla ilgi göstermeyen taraftarlar, Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında tribünleri doldurdu.
Maç öncesinde yaptıkları tezahüratlarla coşkulu bir atmosfer oluşturan taraftarlar, futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak, zorlu maç öncesi moral verdi.


MEDYA, YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Fenerbahçe-FC Inter mücadelesine medyada da büyük ilgi gösterirken, toplam 253 basın mensubu görev yaptı.
Karşılaşmayı basın tribününden 125 Türk, 32 İtalyan, 1 Japon ve 15 yabancı televizyon görevlisi olmak üzere toplam 173 basın mensubu, saha içinde de 3'ü İtalyan olmak üzere 80 foto muhabiri izledi.


NOTLAR

Tribünlere astıkları pankartlarla çeşitli mesajlar veren taraftarlar, İtalyanca pankartlara da yer verdi. Migros kale arkası tribününde İtalyanca “Mio Dio Arrivano i Turchi” yazılı (Aman tanrım Türkler geliyor) pankart asıldı. Telsim kale arkası tribünündeki “Mammali Turchi” biçimindeki İtalyanca pankart da dikkati çekti.

Maraton VIP tribününün koltuklarına yerleştirilen kartonlarla “Legend 5” (Efsane 5) yazısı yazıldı. 5 rakamıyla sarı-lacivertlilerin 5. kez “Devler Ligi”nde mücadele ettiği vurgulandı. Takımlar karşılaşma için sahaya çıktıklarında, taraftarların kaldırdığı kartonlar renkli görüntüler oluşturdu.

Karşılaşmayı az sayıda FC Inter taraftarı da konuk seyirci tribününden izledi.

Editör: HABER MERKEZİ