Dilek ASLAN

Ulusal medyada yer bulan bu ilginç projenin genel amacı; işsiz gençleri kahvehanelerden koparıp iş sahibi yapmak, ayrıca sektörde yaşanan iş gücü eksikliğini de gidermek olan proje sayesinde yıllardır konuşulan Rize’de tersane kurulması çalışmalarına da alt yapı hazırlanacak.

Proje kapsamında 6 ay sürecek olan ve 40 kişilik düşünülen kurs’a 68 kişi müracaat etti. Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Meslek Lisesinde 40 kişilik başlatılan kurs’ta 28 kişi ise yedekte beklemektedir.

Kursiyerleri ziyaret eden Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Rize Şubesi Başkanı Fahrettin Kaya yaptığı açıklamada; “Rize Dernekler Federasyonu olarak Avrupa Birliğinden onay alan kahvehaneden istihdama projemiz, Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Meslek Lisesi’nde başlamıştır. 40 kişilik düşündüğümüz kaynakçılık kursumuz 28 yedek, 68 kişi ile devam ediyor.

Arkadaşlarımız, hocalarımız tarafından iş güvenliği, teknik ve pratik eğitimden geçirilerek sınava tabi tutulacaklar. Kurs sonunda sertifikalarını alan kursiyerler projemizin ortaklarından aldığımız bilgilere göre işlere yerleştirilecek ve istihdam edilecekler.

Projemize ilk etapta katılımın düşük olacağını, hemşerilerimizin projeye destek vermeyeceğini düşünmüştük. Ama gelinen nokta itibarıyla katılımcıların fazla olması bizleri mutlu etmiştir. Bu eğitim sonunda Rizeli gençlerimizin iş sahibi olması en büyük mutluluğumuz olacaktır ” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ