Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 12 askerimizin şehit edilmesinin ardından her kesimden tepkiler büyüyor. Bugün Rize’de binlerce kişi tek yürek olup teröre lanet okudu. Hakkari’de meydana gelen hain saldırıya yönelik bir açıklamada Çayeli Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı İsmail Bayraktutan’dan geldi. Açıklamada; Devletimizin bağımsızlığı, aziz milletimizin bütünlüğü uğruna hiç bir fedakârlıktan kaçınmayan kahraman Mehmetçiğimize ve vatandaşlarımıza yönelik bu hain saldırıları esef ve şiddetle kınamaktayız.

Ülke bütünlüğünün teminatı olarak, her daim göreve hazır olan Mehmetçiğimize yönelik bu saldırının merkezinin neresi olduğu ve saldırının kimler tarafından yapıldığı artık gün gibi aşikârdır.

Yapılan bu hain saldırı sadece Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik değil, tüm milletimize yapılmış bir meydan okumadır. Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına yönelik fiili bir saldırı söz konusudur. Bu saldırı göstermektedir ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin sınır güvenliği tehdit altındadır.

Sınır ötesi operasyon tartışmalarının gündemde olduğu şu günlerde yapılan bu saldırının karşılıksız kalmayacağı ve bu saldırıyı yapan hainlere en sert şekilde cevap verilmesi gerektiği kanaatindeyiz.

Uluslar arası hukuk kurallarından doğan “sınırlarımızı ve vatanımızın bütünlüğünü koruma” adına başka ülke topraklarında yapılanan bir terör örgütüne operasyon yapmak en tabi hakkımızdır. Bu hakkı kullanma konusunda artık Yüce Milletimizin sabrı kalmamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Büyük devlet olmanın gereği ise; milletinin güvenliği, huzuru ve menfaati için uluslar arası tepkileri göğüsleyip gereken adımı atmak, vatan evlatlarının akan kanlarını durdurmaktır.

Göreve geldiği günden itibaren terör konusunda başarısız ve basiretsiz bir politika izleyen AKP Hükümeti ve Sayın Başbakan'ın, müdahale konusunda izlediği teskin ve efelenme politikasını bırakması ve askerimize sınır ötesi operasyon yapması yönünde acilen bir emir vermesi gerekmektedir. Ayrıca güvenlik güçlerimizin terörle mücadele konusunda yetkileri artırılmalı ve güvenlik güçlerimize her türlü destek verilmelidir. AKP Hükümeti terör konusunda; askeri, siyasi, diplomatik ve ekonomik yaptırımları bir an önce kararlılıkla hayata geçirmelidir.

Terörle mücadele ülkemizin milli bir davasıdır. Türk Gençliği; hükümet tarafından alınacak terör yuvalarına yönelik operasyon kararının arkasındadır. TBMM'de tezkere konusunda ortaya çıkan müşterek mutabakata paralel şu ana kadar toplumumuzda sağlanan birlik ve beraberliğin artarak daha üst düzeye ulaşmasını beklemekteyiz. Toplumumuzun tüm kesimlerinin; her konuda ve her alanda pkk ve işbirlikçilerine karşı süren topyekûn mücadele kararlılığının sürmesini bekliyor; bu konudaki milli refleksin artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Ancak bu tepkilerin toplumsal huzuru bozacak provokatif eylemlere dönüşmemesi dileğiyle tüm milletimizi ve ülkücü gençliği sağduyulu davranmaya davet ediyoruz.

Bu saldırının acısını yüreğimizde hissederek; Hakkâri'de vatan evlatlarına ve vatandaşlarımıza karşı yapılan saldırıyı bir kez daha nefret ve şiddetle kınıyoruz. Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine, aziz milletimize ve kahraman Türk ordusuna sabır ve başsağlığı, yaralı askerlerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Editör: HABER MERKEZİ