Başbakan Yıldırım, 'Terör örgütleri ve onların uzantılarıyla mücadelemiz, bu bölgede yurt içinde, yurt dışında bu terör belası son buluncaya kadar devam edecek. Teröre destek veren kanlı ellerin hepsini teker teker kıracağız.' dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Ankara'nın istiklalin ve Cumhuriyet'in simgesi olduğu kadar geleceğin de şehri olduğunu belirtti.

AK Parti'nin siyasetinin topluma güven siyaseti olduğunu, bugüne kadar hangi başarıya imza attılarsa millet için, gençlerin geleceği için yaptıklarını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: 

'Emek ve gayret bizimdir, başarı millete aittir. Emeğimize, çaba ve gayretimize göre başarıyı bahşeden Cenab-ı Mevlam'dır. Zatıalinizin her vesileyle söylediği gibi, 'Bizler bu aziz milletin hizmetkarıyız.' AK Parti siyaseti toplumsal kardeşliğin, barışın, refahın teminatıdır. 16 yıl önce 'En büyük önceliğimiz adalettir, kalkınmadır' dedik, bu kutlu yürüyüşe çıktık. 16 yıl boyunca demokrasi ve adalet zeminini daha da sağlamlaştırdık, vesayet odaklarını tek tek ortadan kaldırdık. Bu ülkenin çözülemez dertlerine derman olduk. İhanetler, tuzaklar gördük. Vesayet odaklarını, darbe girişimlerini gördük ama yılmadık, yorulmadık, korkmadık sevdamızı, mevzimi asla terk etmedik. Ne hudutlarımızı çiğnemek isteyen cinayet odaklarına ne kuzu postuna bürünmüş çakallara fırsat vermedik, teslim olmadık, milletin emanetine sahip çıktık.'

'Osmanlı tokadının nasıl atıldığını orada görürsünüz'

Ülke üzerinde oynanan oyunları tek tek bozduklarını, 15 Temmuz'da meydanlara indiklerini, alçaklara hak ettikleri dersi verdiklerini söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu:

'Yalan ve iftira ile milletimiz ile aramızdaki bağı koparmaya çalışanlara asla fırsat vermedik. Zeytin Dalı Harekatı ile güney sınırlarımıza, vatandaşlarımıza yönelik tehditleri de bertaraf ediyoruz. Hareket planlandığı şekilde devam ediyor. Çeşitli temaslar için Avrupa'daydım. Bana 'Osmanlı tokadı'nı sordular. Dediler ki 'Cumhurbaşkanınız 'Osmanlı tokadı atacak, kime atıyor?' Dedim ki işte gidin Fırat Kalkanı'na, gidin Afrin'e, Osmanlı tokadının nasıl atıldığını orada görürsünüz.' Bu ülkenin birliğine, bağımsızlığına, kardeşliğine karşı kim olursa olsun, Osmanlı tokadını en sert şekilde atarız. Mehmetçik'in Afrin çevresinde oluşturduğu güvenli alanlar gittikçe ilerlemeye devam ediyor. 1600'ün üzerinde bugüne kadar terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütünün kirli oyunlarını bir bir deşifre etmeye devam ediyoruz. Sivil kıyafet giyerek sivilleri kalkan olarak kullanan teröristlerin Mehmetçik'in hassasiyetini kullanmaya çalıştığını bugün bütün dünya biliyor.'

'Kirli oyunları tek tek bozacağız'

Yıldırım, Türkiye'nin 3,5 milyon sığınmacıya ev sahipliği yaptığına işaret ederek şunları kaydetti:

'Dünyanın vicdanı olan, Türkiye'nin sivillere zarar vermemek için adeta kılı kırk yararak çalıştığını bütün dünya biliyor ama hiç kimse iyi niyetimizi kullanmaya kalkmasın. Bu kirli oyunları tek tek bozacağız. Terör örgütleri ve onların uzantılarıyla mücadelemiz bu bölgede, yurt içinde, yurt dışında bu terör belası son buluncaya kadar devam edecek. Teröre destek veren kanlı ellerin hepsini teker teker kıracağız. Dünyada ezilen mazlumların sesi olan bu ülkeyi karalamaya çalışanlar asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Bilsinler ki Türkiye, bu büyük ülke, bu aziz millet için koyduğumuz ne kadar hedef varsa Allah'ın izniyle hepsine teker teker ulaşacağız. Bu milleti tarih boyunca hiçbir güç haklı davasından çeviremedi, bundan sonra da çeviremeyecek.'

'Terörü tamamen bitirinceye kadar operasyon devam edecek'

Başbakan Binali Yıldırım, kongre öncesinde Ankara Spor Salonu'nun dışında bekleyen partililere hitaben yaptığı konuşmada ise AK Parti'nin, siyasette birliğin, beraberliğin kardeşliğin adı olduğunu belirterek, 'AK Parti kalkınmanın adıdır, AK Parti denince hastaneler, tüneller, havaalanları, hizmet akla gelir, 'insanı yücelt ki devlet yücelsin' akla gelir.' dedi. 

Terörle mücadelenin amansız şekilde devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, 'Bugün aslanlarımız, kahramanlarımız, Mehmetlerimiz, Afrin'de destan yazıyor. Yurt içinde, yurt dışında terörü tamamen bitirinceye kadar bu operasyon devam edecek, kim ne derse desin hiçbir terörist, bir terörist dahi kalmayacak.' ifadesini kullandı. 

Yıldırım, sloganlar üzerine, 'Merak etmeyin, eğer gitmek gerekiyorsa hep beraber gideriz. Ancak Mehmedimiz, kahramanlarımız şimdi orada ne gerekiyorsa yapıyorlar. Bize düşen onlara dua etmektir, onlara destek olmaktır. Allah yar ve yardımcıları olsun.' diye konuştu. 

Bu milletin çok imtihandan geçtiğine işaret eden Yıldırım, 'Çanakkale'de gördük biz bunları, İstiklal Savaşı'nda gördük, 15 Temmuz hain darbesinde bunları gördük ama millet indi meydana, alçaklara dersini verdi, bayrağı indirmedi ezanları dindirmedi.' değerlendirmesinde bulundu.

Editör: HABER MERKEZİ