Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavları (TEOG) sonucunda Çayeli’nden 6 öğrenci başarılı olarak Türkiye birincisi olmuştur.

26-27 Nisan tarihlerinde yapılan 2.TEOG sınavlarında, Çayeli’nin çeşitli okullarında eğitim gören 6 öğrenci 120 sorunun tamamını doğru yaparak birincilik ipini göğüslediler. Öğrencilerin başarısı eğitim camiasını sevince boğdu.

Yamantürk Ortaokulu’ndan Nurefşan YORMAZ ve Bahar ÇETİN, Hüseyin Rüştü Altunbaş Ortaokulu’ndan Ecem Buse HAZIR ve Halil ÇELİK, İshakoğlu İmam-Hatip Ortaokulu’ndan Sude UYUMAZ ve Feyza ESMEROĞLU Türkçe, Matematik, İngilizce, Fen Bilimleri, İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorulan 120 sorunun tamamını doğru yaparak Türkiye’ de derece yaptılar.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çayeli İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin ŞAHİN ; ”Yıl boyunca disiplinli ve düzenli çalışmanın sonucunda başarı gelmiştir. Bize emanet edilen yavrularımızı en iyi şekilde bir üst eğitime hazırlamak için canla başla çalışıyoruz. 2.Teog sınavları sonucunda 6 öğrencimiz Türkiye birincisi oldu. Ayrıca ilçemiz puan ortalamasını arttırdı. Bu başarıda emeği geçen öğrenci yavrularımı,  okul müdürlerimi, öğretmenlerimi ve velilerimizi tebrik ediyorum. Bir yıl boyunca bir çalışma yürüttük. Çok şükür karşılığını aldık. Gelecek yılın planlamasını şimdiden yapıyoruz. Çayeli eğitimde hak ettiği i yerde değil. Bunu gerçekleştirebilmek için tüm paydaşlarımızla işbirliği içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gelecek yıl yeni projelerimiz uygulamaya girecek. Çayeli eğitimde çok iyi yerlere gelecek, ben buna inanıyorum “ dedi.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ