Eski öğretmenevi'nin yerinde yapılacak olan 800 yataklı 5 yıldızlı otelin temel  1 Temmuz olarak belirlendi.

Eski öğretmenevi, Ticaret lisesi ve bir bölümü de Çocuk esirgeme kurumundan alınan 15 bin metre kare alan üzerinde yapılacak olan 5 yıldızlı otelin 1 Temmuz tarihinde temel atma töreni yapılacağını belirten AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal oteli yapacak olan Abdullah Temizel'i arayarak temel atma tarihinin belirlendiğini söyledi.

800 yatak kapasiteli 5 yıldızlı olarak yapılacak olan otel için proje değişikliğine gidildiğini belirten Karal “ Oteli yapacak olan hemşerimiz Abdullah Temizel bazı değişiklikler yaptı. Rize için önemli bir tesis olacak. 1 Temmuz tarihinde otel için ilk kazma vurulacak” dedi.

Diyanete 120 lojman

Karal konuşmasında Diyanet Eğitim merkezi için 120 lojman yapılacağını belirterek gerekli kamulaştırma son aşamaya geldi. 12 Bin metre kare alan üzerinde 120 lojman yapılacak, arsanın kamulaştırma işlemleri için son bir kişi kaldı ve onun vekaletinin alınması ile  Dini Yüksek İhtisas eğitim merkezinde görev yapan öğretim görevlileri ve burada kursiyerler için 120 lojman inşaatına kısa sürede başlanacak, Türkiye”de bu merkezlerden sadece 6 adet bulunmakta” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ