Dilek ASLAN

Okul Müdürü ve TEMA Eğitmeni Fatma Kalemci ve danışman öğretmen Elif Vural’ın gözetiminde ilk toplantısını yapan TEMA üyesi öğrenciler aralarında görev dağılımı yaparak dönüşümlü olarak yer alacakları okul teşkilatını kurdular.

5-6 yaş grubu öğrencilerinden oluşan Yavru TEMA Teşkilatı; ilk olarak aileleri ile birlikte, çevremizi ve doğamızı olumlu ve olumsuz yönde etkileyen Rize de ki iyi ve kötü uygulamaları fotoğraflayarak ilgili kurumlara ve Rize Belediye Başkanlığı’na iletecekler.

Anaokulundaki çevre çalışmaları hakkında bilgi veren Okul Müdürü Fatma Kalemci; “Yavru TEMA Teşkilatları aracılığı ile çocuklarda çevreye ve doğal varlıkların korunmasına dair bilinç geliştirmeyi, toprağın önemini kavrayan dolayısıyla erozyonla ve çölleşmeyle mücadele eden; çevreye karşı duyarlı ve çözüm üreten nesiller yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi. Bu çalışmaların çocukların eğitimi açısından çok önemli olduğunu belirten KALEMCİ; “ önce doğa ve çevre konusunda bilgilendirme ve farkındalık oluşturma, ardından bu bilinci etkinliklerle pekiştirerek davranışa dönüşmesini hedeflediklerini” belirtti.

Okul Müdürü Kalemci “Ayrıca okulumuzda atık pil toplama uygulamaları, her hafta tüm çocuklara doğanın ve çevrenin korunması, suyun önemi ve kullanılması gibi konularda TEMA Vakfı’nın çocuklar için hazırladığı eğitim filmlerini çocuklara izletip bilgilendirme ve önemini kavratma çalışmaları yapılmaktadır. Velilerimizi çocuklarının çevreci yetişmesi ve TEMA üyesi olma konusunda ilgili ve istekli olduklarını gözledik.”

Gülbahar Hatun Anaokulu Yavru TEMA Danışman Öğretmeni Elif Vural ise; “ Yavru TEMA faaliyetlerinde bir yılda nelerin yapılacağının programlandığını belirterek, bu kapsamda eğitimler, tohum toplanması ve yetiştirilmesi, fidan dikimi, çevre gezileri, atık yönetimine dair çalışmalar, çevre temizliği, enerji-su tasarrufu gibi kampanyalar, önemli gün ve hafta etkinlikleri gibi çalışmalar yürüteceklerini “ söyledi.



 

Editör: HABER MERKEZİ