CHP İstanbul İl Başkanlığı için adı geçen eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun teklifini doğrulayarak, “Bir partilimizin, genel başkanın ya da parti yönetiminin verdiği görevin gereğini yerine getirmesi için yoğun baskıya gerek yok, talimata gerek var. O talimat verildiğinde de partililerimize düşen görev o talimatın gereğini yerine getirmektir” dedi.

Partisinin Nevşehir İl Başkanlığını ziyaret eden Murat Karayalçın, burada CHP İl Başkanı Mehmet Değirmenci, CHP’li belediye başkanları ve parti yöneticileri tarafından karşılandı. Partililerle bir süre sohbet eden Karayalçın, CHP İstanbul İl Başkanlığı ile ilgili olarak hem İstanbul’daki partililerle hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ifade etti. Karayalçın, “CHP İstanbul İl Başkanlığı ile ilgili benimle gerek İstanbul’daki partililerimizin gerekse de genel merkezdeki yöneticilerimizin görüşmeleri oldu. Benim CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini üstlenmemin ve partimizin o şekilde İstanbul’da seçime götürülmesinin partimiz için bir ihtiyaç olduğu söylendi. Ben de bunu çok büyük bir onur olarak gördüm. Böyle bir görüşme yaptık ama daha bunun zamanlaması ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmış değil. Sadece bir görüşmenin olduğunu söylemekle yetinmek istiyorum” diye konuştu.

İl Başkanlığı görevi için yoğun bir baskı olması durumunda bu teklifi kabul edip etmeyeceği sorulan Karayalçın, sözlerini şunları söyledi:

'Bence bir partilimizin, genel başkanın ya da parti yönetiminin verdiği görevin gereğini yerine getirmesi için yoğun baskıya gerek yok, talimata gerek var. O talimat verildiğinde de partililerimize düşen, o talimatın gereğini yerine getirmektir. Partililerimizden herhangi birine partimizin herhangi bir kademesinde ihtiyacı olduğu söyleniyorsa o partiliye düşen, o ihtiyacı karşılamak olmalıdır. Onun için baskı ya da yoğun baskıya gerek yok. Benim için tabii çok zor İstanbul İl Başkanlığı gibi bir görev. Çeşitli açılardan zorluk taşıyan bir görev ama sonuç itibarıyla eğer parti sizi görevlendiriyorsa, siz de eğer partiliyseniz o görevin gereğini yerine getirmelisiniz.'

COŞKUN SAĞLAMDİN - MERT ÖZPAMUK
NEVŞEHİR

Editör: HABER MERKEZİ