Meclis Başkanı Köksal Toptan, yeni yılla birlikte Meclis'te bir dizi yasakları da devreye sokuyor. Toptan, uluslararası komisyonlar başta olmak üzere komisyon başkanlarına gönderdiği yazıda sık sık yurtdışı gezilere gitmemeleri konusunda uyardı.

Toptan tasarruf tedbirleri kapsamında komisyon başkanlarından gelen yabancı heyetlere hediye vermemelerini, yurtdışı gezilerinde yanlarında hediye götürmemelerini istedi. Toptan, tasarruf yapılması için gelen heyetlere gereksiz yemekli toplantılar yapılmamasını da istedi. Toptan, dostluk gruplarınının yurtdışı gezilerinin masraflarının Meclis bütçesinden karşılanmayacağını da bildirdi.

VEKİL EŞLERİNE LOKANTA YASAĞI

Meclis Başkanı Toptan, Meclis'teki lokantalardaki izdihamı önlemek için bir dizi tedbiri de bugün yürürlüğe sokuyor. Toptan milletvekillerine gönderdiği yazıda ana binada alt kattaki restoranda sadece miletvekillerine yemek servisinin yapılacağını eşiyle gelen milletvekillerinin bile bu salona alınmayacağını duyurdu. Toptan, milletvekilerinin misafirlerini üst kattaki lokanta da ağırlayabileceğini bildirdi. Milletvekilleri lokantasındaki yığılmayı önlemek için personele burada servis yapılmayacak. Lokantaya giden koridorda bulunan 'Araştırma Merkezi'ne ait iki oda boşaltılarak milletvekilleri için özel restoran haline getirildi.

KULİS YASAĞI BAŞLIYOR

Meclis Genel Kurulu salonunun iki tarafından bulunan iktidar ve muhalefet kulisindeki ziyaretçi yasağı bugünden itibaren başlıyor. Başbakan Erdoğan'ın önerisi doğrultusunda kulislere milletvekilleri ve parlemanto muhabirleri dışında kimse alınmayacak. Milletvekilleri ziyaretçileri ile kuliste görüşemeyecek. Kulislere bakan korumaları ve danışmanları da alınmayacak.

Editör: HABER MERKEZİ