Türkiye büyük millet meclisinde iki Rizeli vekilin tartışması vardı. Gündemlerinde eylül ayında Rize’nin fındıklı ilçesinde meydana gelen sel felaketi vardı.

 

 CHP İstanbul milletvekili Mehmet Bekaroğlu fındıklı da yaraların sarılmadığını iddia etti, çalışmaların koordineli yürütülmediğini öne sürdü. Bakaroğlu:” Rize’nin fındıklı ilçesinde meydana gelen sel felaketini bire bir yaşadım, oradaydım. Kurtarma çalışmaları son derece yanlış bir biçimde yürütüldü. Çok sayıda iş makinası her şey geldi oraya ama koordinasyon  son derece kötüydü. En çok zarar gören Fınıklı’nın Beydere köyünde 8 tane hane boşaltıldı başkada problem yok denildi. Ordu bulunan 200 tane hanenin tamamı risk altında. Geliyor iki tane mühendis bu evde oturula bilirde oturulmaya bilinir de raporu veriyor. Böyle onlarca ev bekletiliyor dedi.

Bekaroğlu’nun konuşmasının ardından AK Parti Rize milletvekili Osman Aşkın Bak’da Bekaroğlu’na cevap vermek için söz alan bak kedisinin de sel bölgesine olduğunu belirterek :Beydere köyünde 19 evin nakline karar verilmiştir herhangi bir koordinasyon eksikliğinin de olmadığını belirtti.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ