Çayelispor Kulüp Başkanı Tarık Yelkenci, dün oynanan Play-Out maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Yelkenci, maç sonrası çıkan olayların yeşil sahalarda istenmeyen görüntüler olduğunu söyledi.

Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden Çayelispor takımı geçtiğimiz gün Derepazarı İlçe Stadında ligde kalma maçında Ardeşengücü takımıyla karşı karşıya geldi. Maçın normal zamanı 2-2’lik eşitlikle sona erdi, maç uzatma dakikalarına gitti. Uzatma periyotlarında da gol sesi çıkmayan maçta penaltılara gidildi. Çayelispor takımı penaltılarda 6-4 (penaltılar 4-2)’lik skor ile maçı kazanan takım oldu.

Maç sonrasında iki takımın taraftarları birbirine girdi. Çayelispor Kulüp Başkanı maç sonrası olaylar ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamasında stadın bir anda karıştığını ifade eden Yelkenci ‘’ Ardeşen taraftarları Çayelispor futbolcularını alkışladı ancak saha bir anda karıştı. İstenmeyen olaylar oldu. Polis ve Jandarma müdahale etti. Müdahalelerin ardından olaylar iyice ateşlendi. Yeşil sahalarda görmek istemediğimiz olaylar bunlar. Ne yazık ki tatsız olaylar oldu. Emniyetten aldığımız bilgiye göre yaralanan olmadı ama biber gazından etkilenen çok sayıda kişi oldu.’’ dedi.

Maçın zor geçtiğini ifade eden Yelkenci Ardeşengücü takımının amatörden geldi diye kafalarında hiçbir zaman rahatlık olmadığını belirtti. Yelkenci sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’Bizim için zor bir maçtı. Ardeşengücü amatör ligden geldi diye hiçbir şekilde kafamızda rahatlık olmadı. Ama biz maçın bu kadar da zor olacağını düşünmemiştik. Ardeşengücü canla başla savaştılar, maçı kazanmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Biz Çayelispor olarak, Rize’nin değeri olarak bu maçı kazanmak zorundaydık. Futbolcularımızda bunun bilincindeydi. Ya bu maçtan sonra Çayeli’ne başımız dik gireceğiz ya da Çayeli’ni terk edeceğiz dedi. Futbolcular 120 dakika boyunca canla başla savaştılar ve bu maçı kazandık. 2-2 biten normal süre sonrasında uzatma periyotlarında da gol sesi çıkmayınca maç penaltılara gitti. Penaltılarda da 4-2’lik üstünlüğümüz oldu ve ligde tekrardan mücadele etme şansını yakaladık.’’

Gelecek sezon başkan adayı olmayacağını açıklayan Yelkenci, kulübün futbolculara kalan ufak bir miktardan başka borcu olmadığını ifade etti. Yelkenci sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’Çayelispor 5 yıldan beri Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) mücadele ediyor ve bende bu kulüpte 2 yıldan beri başkanlık yapıyorum. Geçen yıl bir şekilde bitti. Bu sene ciddi bir yatırım ve atılım yapmamıza rağmen sportif başarıyı sağlayamadık. BAL öyle bir lig ki sıralamada sezonu 2. Bitiren bile amatör lige düşebiliyor. Bu sezon ortasında olağanüstü kongre kararı almıştık ve kongrede aday olmayacağımızı söylemiştik. Kongrede bir başkan adayı çıkmadığı için, kulüp kayyuma atanmasın diye bizde tekrardan görevi sezon sonuna kadar getirmeye niyetliydik ve getirdik. Çayelispor’un futbolculara ödenmesi gereken bir ufak borcundan başka hiçbir borcu yoktur. Futbolcuların ödemelerini de bu hafta içerisinde gerçekleştireceğiz. Gelecek sezon için ben ve yönetim kurulum olmak üzere aday olmayacağımızı açıklamıştık.‘’

Çayelispor’un emanetçisi olduklarını söyleyen Tarık Yelkenci ‘’Çayeli halkına ve Çayelispor taraftarlarına şunu belirtmek isterim. Başkanlığa geldiğim ilk günden beri aynı tezi savunuyorum. Biz Çayelispor’da emanetçiyiz. Çayelispor bir başkanın veya bir yönetim kurulunun malı değildir. Çayelispor tamamen Çayeli halkının bir spor kulübüdür. Biz de bu kulübü emanet aldık, elimizden geldiği kadar zarar vermemeye çalıştık ve elimizden geleni yaptık.’’ dedi.

Öte yandan Çayelispor Kulübü’nün Genel Kurulu kongresi 2 Haziran tarihinde gerçekleşecği öğrenildi.

Muhabir: Kubilay Ateş

Editör: HABER MERKEZİ