Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Saffet Susiç, “Eğer İstanbul'dan iyi bir sonuçla dönmek, kazanmak istiyorsak, Fenerbahçe'den çok koşmamız lazım” dedi.

Ligin 5. haftasında yarın deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor'da teknik direktör Susiç, yaptığı açıklamada, takımdaki bazı futbolcularının uzun süredir oynamadıkları için maç eksikleri olduğunu belirtti.

Altan ve Leandro dışındaki bütün oyuncularının 15 günlük arada yapılan bütün antrenmanlara katıldığını, bu oyuncularını ilk 18'e alıp almayacağının ise henüz netlik kazanmadığını ifade eden Susiç, “Bizim en önemli sorunumuz sakatlık. Bunlar düzelirse, normal antrenman yapabilirsek, bütün oyuncularım kısa sürede hazır olur. Ama şu anda Suat, Victoia, Altan, Serhat ve Kürşat tam olarak hazır değiller. Bu nedenle ilk 11'i henüz belirlemedim. Buna son anda karar vereceğim” diye konuştu.

Kürşat ve Altan'ın yüzde 100 hazır olmadıklarını, oynayıp oynamamanın onlara bağlı olduğunu dile getiren Susiç, ancak Kürşat ve Altan'ın takım için çok önemli olduğunu, bu nedenle oynamak istemeleri durumunda mutlaka oynayacaklarını kaydetti.

“BU MAÇTA BANA TECRÜBELİ FUTBOLCULAR LAZIM”

Susiç, Fenerbahçe'nin çok güçlü bir takım olduğunu, bu nedenle maçta tüm oyuncularının 90 dakika koşacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Eğer İstanbul'dan iyi bir sonuçla dönmek, kazanmak istiyorsak, Fenerbahçe'den çok koşmamız lazım. Bu da bana fizik olarak hazır bir takım lazım olduğu anlamına geliyor. Ancak bu konuda önemli sorunlarımız var. Bunun için maça kadar yapacağımız antrenmanlarla takımı hazırlamaya çalışacağım. Ayrıca böyle maçlarda tecrübeli futbolcular gerekir, herkesi oynatamam. Bu maçta bana kazanacağına inancı olan, 'Fenerbahçe karşısında ne zaman gol yiyeceğim' diye düşünen değil, tecrübeli futbolcular lazım.”

ALEX'E TOP KULLANDIRMAMAYA ÇALIŞACAK

Susiç, Alex gibi bir futbolcunun tamamen serbest bırakılamayacağını, ancak bir futbolcusunu da 90 dakika boyunca bir futbolcunun peşine vererek feda edemeyeceğini kaydederek, “Ama topu aldığı anda bir futbolcum mutlaka Alex'in yanında olacak. Sonuçta çok tehlikeli ve teknik bir oyuncu. Fazla pozisyon vermememiz lazım. Frikik de attırmamaya çalışacağız” diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ