Dilek ASLAN

Trabzon SES şube başkanı Münür Altuntaş” Rize de görevini yapan devlete karşı sorumluluğunu yerine getiren Dr. Gökhan Özçelik yargısız infaz edilmiştir. Sayın vali bir siyasetçi gibi davranmıştır” dedi.

Devlet hastanesi acil servisinde başkasın sağlık karnesi ile eşini muayene ettirmek isteyen siyasiye rapor tutan doktor’un sürülmesinin ardından Trabzon SES şube başkanı doktor’a sahip çıktı.

14.01.2008 tarihinde Pazar devlet hastanesinde meydana gelen olayda AKP Pazar ilçe teşkilat yöneticilerinden Rasim Çorbacı eşi Zehra Çorbacı’nin tıbbı tedavisinin yapılmasının ardından reçete yazıldığı sırada yaşı sorulduğu sırada çelişkili cevap vermesinin ardından sağlık karnesinin başkasına ait olduğu tespit edildi. Muayenesini yapan Dr. Gökhan Özçelik durumu tutanakla tespit etmesinin ardından doktor sürgün işlemine tabi tutulmuştu.

Sağlık ve Sosyal hizmet emekçileri Sendikası Trabzon şube başkanı Münür Altuntaş Rize temsilcilik binasında yaptığı açıklamada” Dr. Gökhan Özçelik görevini yapmıştır. Devlet atına çalışan doktor arkadaşımız yolsuzluk yapmamış devleti korumuştur. Bundan da üzücü olan Rize valisi Kasım Esen milletin çıkarlarını koruyan hukuka ve yasalara uygun davranışlarda bulunan kamu çalışanlarını taktir edip, aksı çalışanları soruşturması gerekirken sayın vali Dr. Gökhan Özçelik in mağdur edilmesine göz yummuştur. Sayın vali bu sayede devlet ve milletin çıkarları yerine siyasilerin çıkarlarını korumuştur. Sayın vali adı geçen şahıs için “Sahtekârlık gibi bir niyeti yoktur”  kelimesini kullandı. Bu bir siyası değil bir vatandaş olsa vatandaşı korurmuydu. Doktor hangi ceza kanununa göre cezalandırıldı.  Görevini mi kötüye kullandı. Hasta ve hasta yakınlarına kötümü davrandı. Nedeni açıklanmalı. Sadece doktorun ifadesi alınmış yakın mesai arkadaşlarının ifadesi alınmadan doktor arkadaşımız sürgün edilmiştir. Kamuoyu olarak dürüst çalışan tüm çalışanların yanında olmalıyız” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ