Rize'de koruma altındaki Fırtına Deresi'nden izinsiz olarak kum almakla suçlanan kişiler, izinsiz kum aldıklarını kendi ağızları ile itiraf ettiler.

Rize’nin Ardeşen ilçesinde ilginç bir çevre protestosu yaşandı. Aralarında Ardeşen CHP İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Burçan’ın da bulunduğu bir grup çevreci, koruma altındaki Fırtına Deresi’nden izinsiz kum alındığı ve dere içerisinde kaçak bir köprü yapıldığı gerekçesi ile kaçak köprü üzerinde bir basın açıklaması düzenlediler.

SUÇLARINI KENDİ AĞIZLARI İLE İTİRAF ETTİLER

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Burçan yaptığı açıklamada, ilçede oluşan boşluktan kaynaklı derenin talan edildiğini belirterek, “Fırtına deresinden izinsiz kum alındığı gerekçesi ile şikayetlerimiz oldu. İlgili yerlere yazılar yazdık. Bir gecede derenin içerisinde, dereden alınan malzemenin taşınması için kaçak bir köprü yapmışlar. Yapılan mücadeleye rağmen alınan bir tedbir yok. İlçe Kaymakamı izinli, Özel İdare Müdürümüz’de kazada hayatını kaybetti. Jandarma Komutanı’da İlçede değil. Doğan boşluktan dereleri talan ediyorlar” dedi.

Grup adına konuşan Saltuk Deniz ise yaptığı açıklamada, “Fırtına Vadisi sulak alan olarak koruma altına alınan bölgelerdendir. Buna rağmen derede yasal sürece uyulmamış. Gece yarısı korsan köprüler yaparak uygulamalar hayata geçirilmeye çalışılıyor. Vatandaşlar olarak biz bu konuda duyarlılık gösteriyoruz. Devlet kurumlarını da duyarlılık göstermeye çalışıyoruz” dedi. Rafting Antrenörü Erdoğan Burçan iye yaptığı açıklamada, “Burayı resmi rafting parkurudur. İnsan eli ile derede yapılan değişiklikler raftingciler için tehlikeli olabileceği gibi turizmi de baltalamaktadır” diye konuştu.

SUÇLARINI KENDİ AĞIZLARI İLE İTİRAF ETTİLER

Yapılan açıklama sırasında dereden bir iş makinesi ile bir kamyonun malzeme aldığını gören çevreciler iş makinelerinin yanına giderek dereden malzeme alınmasını engellemek istediler. Çevreciler ve Ardeşen Belediyesi adına dereden malzeme alan işçilerin arasında ilginç bir diyalog yaşandı. CHP İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Burçan iş makinesi operatörüne gönderilen yazıyı okuyup okumadığını sordu. Operatör ise telefonla kenardan malzeme alınması yönünde talimat aldığını söyledi. Burçan ise bunun üzerine neden derenin içerisinden malzeme aldıklarını sorduğunda operatör “Kenarda malzememi var ?” şeklinde cevap verdi. Kamyon sürücüsü ise aracın kasasında kum olduğunun iddia edilmesi üzerine “Kum olmayınca zaten bu taşı almanın bir anlamı yok ki' şeklinde cevap verdi.

Kendilerini ele veren iki görevlinin açıklamaları gülümsemelere neden oldu.

SUÇLARINI KENDİ AĞIZLARI İLE İTİRAF ETTİLER

SUÇLARINI KENDİ AĞIZLARI İLE İTİRAF ETTİLER

Editör: HABER MERKEZİ