MHP Rize Milletvekili Aday adayı O. Cem Kazmaz, “Aday adaylığı komedinize STK’ları alet etmeyiniz!” dedi.

MHP Rize Milletvekili Aday adayı O.Cem Kazmaz, AK Parti’nin STK’lar arasında yaptığı sözde temayül yoklaması seçim propagandasını sert bir dille eleştirerek son günlerde ortaya çıkan AK Parti kurmayları arasındaki kavgayla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kazmaz açıklamasında; AKP içinde yaşanan kavgaya, iki ayrı ofiste hazırlandığı söylenen veya çoktan hazır olup da teşkilatın gazının alınmasından sonra açıklanacağı dile getirilen AKP Milletvekili Aday listelerine şimdi de STK'ların alet edilmesini Rize Kamuoyu ibretle izlemektedir.

Meslek Örgütleri,  Kamu Yararına Çalışan Dernekler, Sendikalar, Vakıflar demokratik ülkelerde her siyasi görüşe, her siyasi partiye eşit mesafede olmaları gereken, bünyelerinde her siyasi görüşten insanların bulunduğu kuruluşlardır. Rize'miz son günlerde maalesef 12 küsur yıldır karabasan gibi ülkenin başına çökmüş bulunan Türk Milleti'nin milli ve manevi ne değeri varsa hepsini tahrip etmeyi, genleri ile oynamayı kendine şiar edinmiş AKP'nin buralardan noterlik yaparak olmuş, bitmiş bir işi onaylamalarını istemesine şahit olmaktadır. Bu olay AKP İl Başkanının cebinde hazır duran AKP Rize Milletvekili Aday listesini Sivil Toplum Kuruluşları da onayladı senaryosunu kendi yazarak, yandaşları ve rant çevresi ile sahneye koymasından başka bir şey değildir.

Böyle bir vakanın Parlamenter Demokratik Hukuk Sistemi ile yönetilen bir ülkede görülmesi mümkün değildir, sahneye konan bu komediye ancak tek parti ile yönetilen Çin'de veya Kuzey Kore'de rastlamak mümkündür. Sadece oralarda Komünist Parti önceden hazırlanan Milletvekili Aday listelerini uzaktan kumandalı örgütler aracılığı ile kamuoyuna lanse eder, destek almış görüntüsünü verir. Sivil Toplum Örgütleri'nin amaçlarına uygun çalışmaları halinde çağdaş demokratik bir ülkenin toplumsal hayatına, ekonomik, sosyal ve Kültürel yönden gelişmesine katkı sağladıkları kuşkusuzdur. Ancak bu Sivil Toplum Kuruluşlarını kendi siyasi çıkarlarına alet ederek, önceden çoktan kapalı kapılar ardında belirlenmiş bir Milletvekili Aday listesini gelin birlikte karar verelim ve adaylarımıza oy kullanın denmesi ancak ülkeyi adım adım diktatörlüğe ve bölünmeye götüren  AKP zihniyetinin aklına gelebilecek ibretlik bir olgu ve asla kabul edilemez bir davranıştır. Gönüllülük esasına göre çalışan Sivil Toplum Örgütlerinin üyelerini siyasallaştırmak, buraları arka bahçe haline getirmeye çalışmak  ve bu kuruluşları temsil eden yöneticileri siyasi emellere alet etmek bu kişilerin temsil ettiği sivil toplumu yozlaştırmak ve amacı dışına çıkarmaktan başka bir şey değildir. Eğer siyaset yapılacaksa bunun yeri siyasi partilerdir.

ADAY ADAYLIĞI KOMEDİNİZE STK'LARI ALET ETMEYİNİZ !

Diğer yandan hızla kendi siyasi sonunu hazırlayan ve çöküşe giden AKP'nin  İl Yöneticileri'ni şu son günlerde yaşanan Bülent Arınç İ. Melih Gökçek kavgasını da Sivil Toplum Örgütlerine  tartıştırmaya ve oylatmaya davet ediyorum. Siz çoktan hazır olan Milletvekili Aday listeleriniz için sözde noterlik görevi biçmeye çalışmayı bırakın da Hükümetin en yetkili ağzından dökülen sözleri başta 'Ankara'yı parsel parsel satmaktan' başlamak üzere Sivil Toplum Örgütleri nezdinde bir tartıştırın, bir oylatın bakalım sonuç ne çıkacak ! “ dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ