Rize’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Vali Kemal Çeber’i makamında ziyaret ettiler.

Rize'nin değerleriyle varlıklarının talan edilmesine, hukuka, bilime ve kamu yararına aykırı planlanmasına, sağlıklı ve dengeli bir çevre ve kent yaşamının yok edilip zarar görmesine karşı kentte birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcileri bir araya gelerek, doğanın bozulmasına ve kaçak yapılaşmaya karşı önceki gün ortak bildiri yayınlayan STK temsilcileri Vali Kemal Çeber'e makamında ziyarette bulundu.

Ziyarete Rize Barosu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Peçe, Rize Kızılay Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Türüt, MÜSİAD Rize Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Taylan, TÜMSİAD Rize Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdülbaki Fil, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Güven Aksoy, Amatör Spor Kulüpleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik, Rize Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Genç, Rize Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Mustafa Mahmutoğlu, FRize Fotoğraf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Er, Rize Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Sakal, Ebruli Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Cerrahoğlu ve Salvader Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Köse katıldı.

Sivil toplum örgütü temsilcileri doğa ve çevreyi koruma faaliyetleri çerçevesinde Valilik ve kamu kuruluşları tarafından yürütülen çalışmaların takdir ve memnuniyetle takip edildiğini, bu çalışmaların yanında ve destekçisi olduklarını ve buna ilişkin ortak basın açıklaması yaptıklarını ifade ettiler.

Şehre ilişkin birçok meseleye değinilen ve keyifli bir sohbet havasında geçen toplantının çok verimli olduğu taraflarca değerlendirildi.

Vali Çeber toplantının son bölümünde yaptığı açıklamada; sivil toplum kuruluşlarının gönüllülük esasına dayanan yapılar olduğunu vurgulayarak, “Değerli mesai arkadaşlarımızla yaptığımız istişare toplantısında eğitimden sağlığa, kültürden turizme, spordan sanata, Rize’miz için neler yapabiliriz konusunda görüş alışverişinde bulunduk ve çok değerli sonuçlar elde ettik. Ortaklaşa vardığımız kanaat: Rize’de halledilmesi gereken birçok iş olduğu ve bunun ne Valilikçe, ne kamu kuruluşlarınca nede sivil toplum örgütleri tarafından tek başına başarılmasının mümkün olmayacağı ancak iş birliği ile sorunların aşılabileceği ve birlikte çalışılması gerektiği olmuştur.” dedi ve ziyaretten ve sivil toplum kuruluşlarının desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplantıya katılan STK temsilcileri de düzenlenen toplantının yürüttükleri çalışmalar için kendilerine moral ve motivasyon sağladığını ifade ettiler.

stk-temsilcilerinden--vali-kemal-ceber’e-ziyaret-(3).jpg

stk-temsilcilerinden--vali-kemal-ceber’e-ziyaret-(4).jpgstk-temsilcilerinden--vali-kemal-ceber’e-ziyaret-(2).jpg

Editör: HABER MERKEZİ