İl Spor Güvenlik Kurulu sezonun ilk toplantısını   Yeni Şehir Stadyumunda  yaptı. Vali  Ersin Yazıcı başkanlığında yapılan toplantıya Vali YardımcısıBahattin Alp Arslanköylü, İl Jandarna Alay Komutanı Alb.İsmetCansaran, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı,  Gençlik Spor MüdürüMustafa Çelik,  Çaykur, Çaykur Rizspor temsilcisi Ensar Halitağaoğlu, Sadullah Köse, TSYD Temsilcisi Osman Can , İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, ASFK Başkanı Gafur Bayrak ve TFF Rize Temsilcisi Cafer Kuru katıldı.

2014-2015 futbol sezonunda Stadyumda uygulanacak güvenlik konularının  görüşüldüğü toplantıda, geçen yıl sezonun son haftalarında başlayan  pasokart   konusunda  firma yetkilileri uygulama hakkında bilgi vererek paso karsız stadyuma girilemeyeceğini söylediler.

Toplantı sonrası stadyum içinde ve çevresinde incelemelerde bulunan ValiErsin Yazıcı, 2014-2015 futbol sezonunun 29 Ağustos Cuma günü Rize de Çaykur Rizespor- Gençlerbirliği maçı ile start alacağına dikkat çekerek  ÇaykurRizespora başarılar diledi.

Vali Yazıcı olaysız bir sezon hedeflediklerini, güvenlik kurulunun bu konuda tedbirlerini eksiksiz yerine getireceğini belirterek  “ Spor güvenlik kurulu olarak sezonun ilk toplantısını yaptık. Bu benim de Vali olarak ilk toplantım oldu. Öncelikle kazasız belasız iyi bir sezon diliyorum. Futbol sezonunun ilk maçı şehrimizde oynanacak .Toplantıda  bu maçla ilgili güvenlik konularını görüştük, kaç güvenlik elemanı, kaç kapı, nerelerden giriş çıkışlar olacak, güvenlikle ilgili daha önce yaşanan sorunlar nelerdi onları masaya yatırdık. Çok büyük bir problem gözükmüyor. Sezona güzel bir başlangıç yapacağımızı düşünüyoruz.  Güvenlik boyutuyla Rize halkına, ÇaykurRizespor taraftarlarına bize zorluk çıkartmamaları noktasında güveniyorum. Daha önce hiçbir vukuat yok, olay yok. Bu  sezonda yanı şekilde Çaykurrizesporseyircisinin bize desteğiyle, yardımcı olmasıyla inşallah güzel bir sezon olacak. Rizesporumuzugönülden destekleyerek ve her hangi bir olaya meydan vermeden sezonu tamamlayacağımızı ümit ediyorum. Herkesin zevk aldığı futbolun gerçek manada hayat bulduğu  şenlik havasında  bir sezon olur inşallah. Tabi bizim özelimizde deÇaykur Rizespor’un stadında hiçbir olumsuzluk olmadan  güvenlikle ilgili herhangi bir olumsuz olay yaşanmadan sezonu başarıyla tamamlamak birinci hedefimiz”

Paso kart konusunada  vurgu yapan Vali Ersin Yazıcı  taraftarlara kolaylık sağlamak için valilik  yanında pasokart alımı için yer vereceklerini de belirterek “ Stadlarda yapılan yeni yapılaşmayla paso kartsız stadlara girme olanağı kalmadı.Bunun için Çaykur Rizespor taraftarlarının paso kartlarını maçlardan önce alması gerekiyor. Valilik olarak bizde bu konuda yardımcı olacağız.  Taraftarlar Paso Kart alımda kolaylık sağlamak için Valilik yanında paso kart için yer hazırlayacağız. “dedi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ