Dilek ASLAN

Türk Sağlık Sen Rize Şube Başkanı Rıfat TERZİ yaptığı açıklamada, Türk Sağlık-Sen olarak toplu görüşmelerde tüm gücümüzle sağlık çalışanları için mücadele ettiklerini ifade ederek, “ İnançlı, haklı ve kararlı bu mücadele sonucunda her gün hanemize yeni bir kazanım eklemekteyiz. 


Toplu görüşme sürecinde de sendikamız yine yeni kazanımlar elde etmeye devam etmektedir. Toplu görüşmelerin ikinci toplantısında dile getirdiğimiz ve genelge ile çözülme sözü verilen ek ödeme ile ilgili mağduriyetleri gidermemizin ardından 3. tur görüşmelerde de sözleşmeli personeli sevindirecek konular hakkında mutabakata varılmıştır. Genel Başkanımız Önder Kahveci, sözleşmeli personelin sorunlarını dile getiren mektupları Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’na ileterek eş durumu tayini, becayiş ve askerlik dönüşü işe başlama sorunlarının acil olarak çözüme kavuşturulmasını istemiş ve konunun öncelikle gündeme alınmasını talep etmiştir” dedi.

Terzi, “Genel Başkanımızın sözleşmeli personellerin yaşadığı drama artık son verilmesi gerektiği ifadesi ile konuyu gündeme getirmesi nedeniyle yapılan müzakereler neticesinde 4/B ve 4924’lü sözleşmeli personele eş durumu tayini, becayiş ve askerlik sonrası göreve başlama hakkı getirilmesi konusunda mutabakat sağlanmıştır. Yine Türk Sağlık-Sen Genel başkanının sağlık bakanlığında istihdam edilen aynı işi yapan 6 ayrı statüde istihdam edilen personeller arasındaki ücret farklılığını rakamsal olarak kamu işveren kuruluna sunması ve bu konuya çözüm getirilmesi gerektiğini talep etmesi üzerine sözleşmeliler arasındaki maaş farklılıklarını gidermek için bir komisyon kurulması kararlaştırılmıştır. Ailesinden ayrı eşi ile işi arasında tercihe zorlanan çalışma arkadaşlarımızın sıkıntısını çözmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yetkili sendika olarak bir kez daha birilerine hakkın nasıl alınacağını göstermiş olduk. Çünkü birileri sadece laf üretip, taklit yeteneklerini sergilerlerken, biz sendika olarak çalışanın hakkını korumaya ve savunmaya devam ettik. Ankara’da eylem yaparak sözleşmeli personellerle Bakanlık girişine gelinlik bıraktık. Yaptığımız çalışmalarla sözleşmeli çalışanların sıkıntıları kamuoyuna aktardık. Bu seneki toplu görüşmelerde de sözleşmeli personelin sorunlarını gündeme getiren ve tartışmaya açan sendika biz olduk. 

Türk Sağlık-Sen olarak toplu görüşmelerin 3. oturumunda kazandığımız bu zafer tüm sözleşmeli personellere hayırlı olsun. Kadro müjdesini de vereceğimiz günler yakın olsun diyoruz. Bizim mücadelemiz tabii ki toplu görüşme ile sınırlı kalmayacaktır. Eş durumu tayini, becayiş ve askerlik sonrası göreve başlama hakkı ile ilgili olarak yapılacak yasal düzenlemelerin toplu görüşmelerin sona ermesinin ardından en kısa zamanda gerçekleştirilmesi için var gücümüzle uğraşacağız. Çalışanların yıllardır bekledikleri bu haklardan yararlanmalarını sağlamak için tüm gücümüzü ortaya koyacağız. Biz yine çalışanlar için mücadele ederken birileri bizim başarılarımızı sahiplenmek için taklit yeteneklerini konuşturmaya, yalan söylemeye bizim başarımızı sahiplenmeye devam edeceklerdir. Onlar bu yalan dünyalarında yöneticilerinin kanatlarının altında faaliyetlerini sürdürürken Türk Sağlık-Sen inandığı doğrunun peşinde, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yanında ilkeli, bilgili ve seviyeli sendikacılık yapmaya devam edecektir. Buradan tüm sözleşmeli personeli diğer haklarının da kazanılması için gerçek mücadelenin verildiği Türk Sağlık-Sen çatısı altında birleşmeye çağırıyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.  




Editör: HABER MERKEZİ