Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''ANAVATAN, DYP veya DP yüzyıllar sonra Hz. Adem'le Hz. Havva'nın Arafat Dağı'nda buluşması gibi buluşmalıdır, birleşmelidir'' dedi.

Soylu, Bahçeşehir Üniversitesince düzenlenen ''Siyaset Okulu''nda yaptığı ''Siyaset ve İnsan İlişkileri'' konulu konuşmada, siyaset ve insan ilişkisinin çok zor bir iş olduğunu ve siyaseti besleyen en önemli unsurun insan olduğunu söyledi. Uzun soluklu bir iş olan siyasetin sabır gerektirdiğini kaydeden Soylu, Türkiye'de partilerde çeşitli nedenlerden dolayı kurumsallaşma bulunmadığını ve siyasetin lidere bağlı olduğunu ifade etti.

''Seçim öncesi ANAVATAN ile DYP'nin birleşmesinin gerçekleşememesine''
ilişkin bir soru üzerine de Soylu, merkez sağa iki siyasi partinin fazla olduğunu belirterek, ''ANAVATAN, DYP veya DP yüzyıllar sonra Hz. Adem'le Hz. Havva'nın Arafat Dağı'nda buluşması gibi buluşmalıdır, birleşmelidir'' dedi.

Dolaştığı 52 ilde, tabanın yüzde 70-75'inin birleşme talep ettiğini kaydeden Soylu, ''Ben bunun için iyi niyetle gayret gösterenlerden birisi olacağım. Ama bunu sürekli kamuoyunu meşgul eden bir halde tutmayacağım'' şeklinde konuştu.

İnternethaber 

Editör: HABER MERKEZİ