Sony uzun süredir beklenen yeni akıllı telefonu Xperia Z1 ′i resmen duyurdu. İşte Sony Xperia Z1

Sony Berlin’de gerçekleştirdiği basın etkinliğinde uzun süredir beklenen yeni akıllı telefonu Xperia Z1′i resmen duyurdu.

Almanya'nın Berlin şehrinde düzenlenen IFA Teknoloji Fuarı'nda gözler önüne serilen akıllı telefonlardan biri, Sony Xperia Z1 oldu. Şirketin bu yılın başında Amerika'da düzenlenen CES 2013 fuarında tanıttığı Xperia Z’nin yeni versiyonu olan akıllı telefon siyah, beyaz ve mor olmak üzere üç renk seçeneğine sahip. Sony'nin yeni amiral gemisi Xperia Z1 tıpkı Xperia Z gibi su geçirmez bir akıllı telefon olarak karşımıza çıktı.

2.2 GHz, Snapdragon 800 işlemci ve Adreno 330 Grafik İşlemci Birimi'ne sahip olan Z1, 5 inç (12,7 cm) ekran ve 2GB RAM bulunmakta. Z1, değiştirilemeyen 3000 mAh gücünde bataryaya sahip. Cihazın 16 GB dahili belleğinin yanı sıra, microSD kart girişi bulunuyor.

Sony'nin su ve toz geçirmeyen koruma teknolojisine sahip olan Z1'in en büyük özelliği, 20.7 megapiksellik kamerası. Telefon, 27 mm geniş açı, F2.0 açıklığında G Lens ile sunuluyor.

Sony Xperia Z1 modelleri Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi ile yakın zamanda raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.

(ekoayrinti)

Editör: HABER MERKEZİ