Derepazarı Fıçıcılar İlkokulu ile Ali Rıza Yılmaz Ortaokulunu ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, idareci ve öğretmenlerin katılımıyla RENK Projesini değerlendirdi.

Vali Yazıcı, daha sonra hayırsever iş adamı Adnan Torlak tarafından Fıçıcılar İlkokulunda oluşturulan kütüphanenin açılışını, öğrencilerle birlikte gerçekleştirdi.

Vali Yazıcı kütüphanenin açılışı sırasında yaptığı açıklamada, öğrencilerin ve toplumun tüm kesimlerinin,    kütüphanelerden çok daha fazla yararlanmalarını ve okumaya daha fazla zaman ayırmaya çağırdı. Vali Ersin Yazıcı,” Öğrencilerimize eğitim ve öğretimin ayrılmaz bir parçası olan okumayı sevdirmek, kitap okuma alışkanlığının kazandırmak ve kütüphanemizi daha etkin bir kullanıma sunmak için çaba göstermekteyiz. Okulumuza hayırlı uğurlu olsun. Çocuklarımız inşallah çok güzel bir şekilde istifade ederek, kendilerini daha donanımlı bir şekilde yetiştirirler' diye konuştu.

Toplantı sonrasında Vali Ersin Yazıcı, Derepazarı Kaymakamı Adem Can, Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül, İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Derepazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keskin, Fıçıcılar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Fuçucu ile birlikte kitap okuma saatine katıldılar.

Başarılı olmada en büyük payın öğretmenlerde olduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, 'Rize’de eğitim kurumlarımız gerçekten çok güzel. Fiziki yapılar elbette önemli ancak, her şey insan unsurunda bitiyor. Bu süreçte en büyük pay siz öğretmenlerimize düşüyor. Biz hep birlikte çalışarak Rize’yi eğitimde hak ettiği yere getireceğimize inanıyorum' dedi. Geleceğimiz olan gençlerin iyi eğitilmesinin önemli önceliklerden biri olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, Çocuklarımızı, okuyarak kendilerini yetiştirecekleri, sosyal hayatın içinde olabilecekleri ve hem kendileri ile hem de çevreleri ile barışık ve uyum içinde yaşayabilecekleri şekilde yetiştirmemiz gerekiyor dedi.

Öğrencilere derslerinde başarılar dileyen Vali Yazıcı “Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bu ülke gelecek nesilde sizlerin yaptığı hizmetlerle daha güzel yerlere gelecek. ”dedi.

Öğrencilerden gelecek hedeflerini iyi belirlemelerini isteyen Vali Yazıcı,” Kitaptan uzak olmayın kitap her zaman elinizin altında, sizinle beraber olsun. Okumayı mümkün olduğunca alışkanlık haline getirmemiz lazım.  Bir kişiye bile okuma alışkanlığını kazandırırsak o bile bizim için zenginliktir diye düşünüyoruz. Bütün vatandaşlarımızı okumaya davet ediyoruz. ”dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ