Hentbol Erkekler 1. Lig ekiplerinden Rize Güneysuspor'da forma giyen Sırp oyuncu Uros Jevtic, dolara endeksli sözleşmesini Türkiye'ye destek amacıyla Türk lirasına çevirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesinde, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Haydar Ali Yıldız, Güneysu Kaymakamı Davut Düzgün, Güneysu Belediye Başkanvekili ve Güneysuspor Başkanı Rıfat Özer, sporcular, Rize Güneysuspor Meşemiçalar Taraftarlar Derneği üyeleri ile vatandaşların katılımıyla düzenlenen organizasyonda, ABD'nin Türkiye'ye karşı aldığı ekonomik yaptırım kararlarına tepki gösterildi.

Güneysuspor'un bu sezon başında kadrosuna kattığı Uros Jevtic de gösteriye katılarak, ABD'nin yaptırım kararını protesto edenlere destek verdi.

Güneysu Meydanı'nda toplanan grup, 'Biz ancak rukuda eğiliriz. Bize dolar değil, vatan lazım. Türkler dolarla çökecek bir millet değildir. ABD'ye hayır' yazılı pankart taşıdı.

- 'Burayı ikinci evim gibi hissediyorum'

Protestoya destek veren Sırbistanlı oyuncu Uros Jevtic, son 6 yılda Gençlerbirliği, Antalyaspor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor ekiplerinde forma giydiğini hatırlatıp, Türkiye'ye olan sevgisini dile getirdi.

Türkiye'yi çok sevdiğini anlatan Jevtic, 'Burayı ikinci evim gibi hissediyorum. Türkiye'ye destek olmak istiyorum. Güneysuspor ile sözleşmem ABD doları üzerindendi. Bu sözleşmeyi iptal edip, Türk lirası üzerinden yeni sözleşme yaptık. Türkiye ekonomisine yapılanlara karşı böyle bir destek sağlayacağım.' ifadelerini kullandı. 

Güneysu'nun küçük bir ilçe olduğuna değinen sporcu, 'Antalya, İzmir gibi büyük kentlerde yaşadıktan sonra buraya geldim. Küçük bir yer ama Cumhurbaşkanı buradan. İnsanlar çok iyi ve sıcak kanlı. Her yerde selam veriyorlar. Türkiye'de böyle yer görmedim. En sıcak kanlı insanları burada gördüm.' şeklinde konuştu.

Güneysuspor Başkanı Rıfat Özer de Jevtic'in davranışından büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu: 

'Örnek bir davranış sergiledi. Bu bizim için bir gurur oldu. Gerek Güneysu, gerekse Türkiye adına çok mutlu olduk. Bu davranışından dolayı tebrik ediyoruz. Biz Güneysulular asrın lideri Recep Tayyip Erdoğan'a ABD mallarını boykot konusunda tam destek veriyoruz. Sonuna kadar yanında yürümeye devam edeceğiz.'

Kurban Bayramı tatili için geldiği Rize'de, düzenlenen göstereye destek veren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Haydar Ali Yıldız ise ekonomik yaptırımlarla Türkiye'ye diz çöktürmek isteyenlere karşı birlik ve beraberlik ruhu sergileyen herkese teşekkür etti.

Editör: HABER MERKEZİ