Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Karadeniz Caddesi'nde bir lokantada meydana gelen olayda, iki şahsın yedikleri yemeğin hesabını ödemek için verdikleri 100 YTL banknot sahte çıktı. İlk etapta paranın sahte olduğunu fark etmeyen lokanta işletmecisi şüpheli şahıslara para üstünü verdikten sonra, bir bankaya giderek parayı kontrol ettirdiğinde, dolandırıldığını öğrendi.

Ardından da polis merkezine giderek şikayette bulunan lokanta işletmecisinin verdiği eşkaller üzerine polis, şüpheli şahısların kimlik tespiti için soruşturma başlattı.

Bir süre önce Çayeli’nde Büyüktaşhane Mahallesi’nde bir bakkala gelen Deniz G.(26) isimli genç, 100 YTL verdiği iş yeri sahibi Mehmet Y.'den (27) alış veriş yaptıktan sonra verdiği banknotun sahte olduğunu fark eden bakkal sahibi Mehmet Y. Polis ekiplerini aradıktan sonra Deniz G. gözaltına alınmıştı. Deniz G. isimli bir şahsın Ankara’dan bir ekip olarak Rize ve ilçelerde dolaşarak piyasaya 100 YTL sahte para sürdükleri belirlenmişti.

Şimdi de aynı olay Pazar ilçesinde meydana geldi. Vatandaşların bu konuda daha dikkatli olmaları gerekmektedir. İşte 16.02.2008 tarihinde yaptığımız haber;

http://www.cayhaber.net/view.news.php?newsID=2151

Editör: HABER MERKEZİ