Rize'de silah ruhsatı alacak olanların bundan sonra bir eğitimden geçirileceği, eğitime katılmayanlara ise silah ruhsatı verilmeyeceği belirtildi.

Rize Valiliği tarafından geliştirilen yeni proje kapsamında, silah ruhsatı bulunanlar ve silah ruhsatı almak isteyenler eğitimden geçirilecek. Eğitim almayanlara silah ruhsatı verilmeyecek. Silah ruhsatı olanlar ise eğitimden geçmeden silah ruhsatlarını yenileyemeyecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, 'Valiliğimiz tarafından geliştirilen projede İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, silah ruhsatı almak isteyenlere ve silah ruhsatı bulunanlara eğitim vereceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Sağlık İl Müdürlüğü ve Rize Emniyet Müdürlüğü eğitmenleri tarafından verilecek eğitim programı bir kişi için 6 saat olacak. Bu programda, silah güvenliği ve ilk yardım konuları işlenecek. Eğitim programımıza katılan vatandaşlarımız silahla ilgili yasal konularda da bilgi sahibi olacaklar. Rize Valiliği tarafından alınan karar gereği, bu programa katılmayanlara ruhsat verilmeyecek. Ruhsatı bulunup programa katılmayanların ise ruhsatları yenilenmeyecek. Katılım yüksek olacağı için eğitimlerimizi haftanın 3 günü Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi Salonu'nda vermeyi düşünüyoruz' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ