Çayelispor yarın Rize derbisinde Salarhaspor ile karşılaşacak. Bu önemli maç öncesi Çayelispor Başkanı Yusuf Ziya Şerifoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Şerifoğlu, “Kulübümüz son günlerde hiç de alışık olunmayan sorunlarla yoluna devam etmeye çalışmaktadır. 2019 – 2020 sezonu için dernek yönetim kurulumuz devam etmem kararı almıştır. Bu süreçte kulüp olağanüstü genel kurulları yapmasına rağmen kulübümüze sahip çıkılmamıştır. En acı olanı ise 2. Kez yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında katılım sayısının düşük olması en can sıkıcı olanı idi. Bu genel kurula şehrin önde gelenleri veya bir başka deyişle şehre yön veren yöneticilerinin bulunmaması hoş değildi. Bu duruma tepki olarak halı hazırdaki yönetim kurulum tam kadro istifa ettik”

Buna rağmen yaşanan süreçte aday olmak isteyen fakat sonradan adaylığını çeken arkadaşlarımız olmuştur diyen Şerifoğlu, “Adaylıklarını çekme düşünce ve fikirlerinde kendilerini göre haklı tarafları olabilir. Ama tüm Çayelispor kamuoyu gerçekten bu iş tamam, birileri sahip çıktı ile mutlu olmuştu. Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek, ne olacakta bir endişeli bekleyiş halkımızı almıştı. Kulüp tüzüğümüzde genel kurul ile ilgili ‘Madde-19 Genel Kurul’ maddemiz ve Sivil Toplumla ilişkiler (Dernekler Kanunu) Genel Kurul yapma ile ilgili kanun maddelerinde 60 gün süre verilmiştir. Fakat başka bir tehlike ise T.F.F. BAL. Ligi katılım için başvuru yapılmış olmasına rağmen ortada bir yönetim yoktu. 2019 – 2020 sezonu için hiçbir hazırlık yapılamamaktadır. Çayeli halkımızın tedirginliği ve özellikle Çayelispor kamuoyu daha fazla tedirgin olmuştur. Spor kamuoyu İlçemiz üst yöneticileri ile yaptıkları görüşmeler daha sonra olumlu sinyaller vermiştir. Kamuoyu; ben Yusuf Ziya Şerifoğlu olarak devam etmemin sorun olacağı endişesini taşımaktaydım. Bir başkasının devamında ben de hem fikirdim. Geldiğimiz noktada bu mümkün olmaması nedeniyle ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım istifalarımızı geri alıp T.F.F. BAL ligi takımımızı oluşturup sezona hazır hale getirmek için çalışmalar yaptık ve çalışmalarımız olumlu sonuçlanmış, takım yeniden kuruldu ve yeni arkadaşlar da monte edilip takım hazır hale getirilmiştir. T.F.F. den lisanslama işlemleri de tamamlandı. Bu konu da emekleri olan yönetim kurulu arkadaşlarımıza, kulüp müdürümüz, teknik ekip ve kulüp çalışanlarımıza teşekkür ederiz”

Şerifoğlu, “Kulübümüz sezona hazırlanırken bir yandan da bir olağanüstü genel kurul daha yapılması zorunluluğu nedeniyle kongre hazırlıklarımızda devam etmektedir. Kulübümüz olağanüstü genel kurulu 05.Ekim.2019 Cumartesi günü saat: 16:00 da seçimli olarak yapılacaktır. Genel kurulumuza kulüp üyelerimiz ve tüm Çayeli halkımızı özellikle beklemekteyiz. Bu genel kurulda aday olmak isteyen arkadaşlarımıza da bir duyurum olması için diyorum ki “biz Amatör futbol takımımızı ve alt yapı futbol takımlarımızı hazırladık lütfen gerçek anlamda kulübümüze katkı vermek isteyen için her şey hazırdır.”

Öte yandan Şerifoğlu, “Tüm bu olumsuz koşullara rağmen Amatör futbol takımımız 2019 – 2020 sezonu T.F.F. BAL ligi sezonuna hazırlanmıştır. Çayelispor’ umuz bu hafta şehir stadımızda 22.Eylül.2019 Pazar günü saat: 14:00 yapılacak maçımıza tüm spor sever halkımızı bekliyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ