Ankara'da tedadvi gördüğü hastanede bugün yaşamını yitiren KADEK Genel Başkanı, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi, geçtiğimiz hafta Rizespor teknik direktörülüğü görevine getirilen Mustafa Denizli'nin kayınpederiydi. 

BAŞBAKAN'DAN BAŞSAĞLIĞI TELEFONU

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden Şerafettin Elçi'nin ailesine başsağlığı diledi. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Elçi'nin vefatının hemen ardından, damadı Mustafa Denizli ile de telefonla görüştü. Denizli'den Elçi'nin vefatıyla ilgili bilgi alan Erdoğan'ın, Elçi'nin aile bireylerine sabır, metanet ve taziye dileğinde bulunduğu öğrenildi.

MUSTAFA DENİZLİ 2011 YILINDA EVLENMİŞTİ

Mustafa Denizli, Bayındırlık Eski Bakanı Şerafettin Elçi'nin kızı Evin Elçi ile 2011 yılı Ağustos ayında hayatını birleştirmişti. Denizli'nin kayınpederi Şerafettin Elçi, 12 Haziran Genel Seçimleri'nde BDP'nin desteklediği listeden milletvekili seçilmişti. Eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli(60), Evin Elçi(35) ile 2011yıl Ağustos ayında Ankara Çankaya Evlendirme Dairesi'nde dünyaevine girmişti.

ANİ NİKAH KARARI ALMIŞLARDI

Evlilik kararının ani geliştiği ve bu nedenle düğün yapma fırsatı bulunamadığı öğrenilirken, nikaha az sayıda aile üyesi ve çiftin yakın arkadaşlarının katıldığı kaydedilmişti.  

EVİN ELÇİ KİMDİR?

Evin Elçi'nin babası 1979'da dönemin Bayındırlık Bakanı Şerafettin Elçi. Elçi 'Ben Kürdüm. Türkiye'de Kürtler var' dediği için 27 ay hapis yatmıştı. Bu sözleri nedeniyle Yüce Divan'da yargılanan Elçi'nin kurucuları arasında bulunduğu Demokratik Kitle Partisi de yine anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu olan Evin Elçi, daha sonra Amerika Colombia Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. Yüksek lisans programından sonra Türkiye'ye dönen Elçi, Türkiye'de 'Mesleki Eğitim Seferberliği Temel Projesi'nin program direktörü olarak çalıştı. Kürtçe de bilen Elçi, Kuzey Irak'ta savaş mağdurları için yürütülen organizasyonlarda çalıştı.

 

Editör: HABER MERKEZİ