Çayeli İlçesi Senoz Vadisinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yürütülen organik bal üretimi projesi ve ÇAYKUR tarafından desteklenen organik çay üretimi projeleri hakkında, Rize Valisi Nurullah Çakır’a bilgilendirmelerde bulunmak üzere TEMA Vakfı Çayeli Temsilcisi Ahmet Ali Kork ve beraberinde bölgedeki 6 köy muhtarı, Vali Çakır’ı Makamında ziyaret etti.

Ziyarette esnasında Kork ve beraberindeki muhtarlar, Vali Çakır’dan Senoz Vadisinde, organik bal – çay üretimini etkileyen, toprak ve suları kirleten kimyasalların kontrol altına alınması, Vadiye ilişkin Çayeli’nden başlamak üzere bir ‘Master Planının’ hazırlanması ve bu plana bağlı olarak turizm tanıtım rehberinin oluşturulması konularında Vali Çakır’dan destek talebinde bulundular.

Vali Çakır, yaptığı değerlendirmede Senoz Vadisinde organiklik kavramını çok önemsediğini ifade ederek; “Sizlere bu konuya olan duyarlı yaklaşımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. İdareciler olarak bizlerin de aradığımız, üretime dayalı koruma ve kollama anlayışı da bu. Düşünülen Master Planının hazırlanması esnasında Üniversitemizden de destek alarak, konuya daha bilimsel ve akademik bakış açısının kazandırılmasının daha etkili olacağı kanaatindeyim. Sizlerden yerel halkında bilgilendirilmesi ve bu anlayışa destek vermesini konusunda gerekli çabayı göstermenizi bekliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ