Rize’nin İkizdere İlçesi’nde 6 yıl önce şehit asker Şenol Yazıcı adına İkizdere deresi üzerine yaptırılan asma köprü karşısındaki taş ocağında dinamitle yapılan patlatmalar ve rüzgarın verdiği hasar nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

Diyarbakır’da 30 yıl önce teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen asker Şenol Yazıcı anısına İkizdere Kaymakamlığı’nın desteği ile 6 yıl önce Ayvalık Köyü’nde İkizdere deresi üzerine asma köprü inşa edildi. Yazıcı ailesi ve köy sakinlerinin derenin karşı tarafında bulunan arazilerine ulaşımını kolaylaştırmak için yapılan asma köprü iki yıl önce çelik teli koptu. Şehit annesi Emine Yazıcı İkizdere Kaymakamlığı’na başvurarak köprünün onarılmasını istedi. Şehit annesinin isteği üzerine İkizdere kaymakam’ı Abdil Koç’un talimatı ile kısa sürede onarılan köprü yaya ulaşımına açıldı.

Köprünün karşısında yer alan taş ocağında dinamitle yapılan patlatmaların etkisiyle savrulan taşlar asma köprüye hasar verdi. Rüzgarında etkisiyle ahşap bölümleri parçalanan köprü kullanılamaz hale geldi. Köy sakinlerinin durumu yetkililere bildirmesi üzerine ocaktan taş alımı durduruldu.

“ŞEHİTLERİMİZ İÇİN BİR KÖPRÜ YAPILDI ODA YIKILDI”

Bilinçsiz patlatmalar nedeniyle şehidin anısına yapılan köprünün tahrip olduğunu dile getiren köy sakinlerinden Yaşar Baş, “ Taş ocağının izni var mıydı, bunu bilemiyoruz ama yetkililere durumu bildirince taş ocağı durduruldu. Ancak köprü bu halde kaldı.” dedi. Şaban Bekiroğlu ise “Şehitlerimizin hatırası önemli. İlçemizde 13 şehidimiz vardı. Bugüne kadar şehitlerimiz için bir köprü yapılmıştı oda yıkıldı. Köprünün yapılmasını istiyoruz.” dedi. 

Editör: HABER MERKEZİ