Rize Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu, çözüm sürecine değinerek, 'Eğer vatanın bölünmez bütünlüğü için böyle bir karar alınacaksa yeni bir yasa yapılarak yasada idam ibaresi yer almalıdır. Vatan hainlerine idamı uygulamaktan zevk alırım.' dedi.

Rize Valiliği tarafından düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 10. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde program düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu programda konuşan Rize Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu, 100. Yılı geride kalan Çanakkale Savaşı’nda şehit olan ecdadı rahmetle andıklarını dile getirdi.

Şehit aileleri dernek başkanı: Vatan hainlerine idamı uygulamaktan zevk alırım

Aksu, Çanakkale’de yüzbinlerce şehit verdiğimize dikkat çekerek, 'Yurdun her karışının düşman işgalinden kurtarılması adına nice şehitler verdik. Çanakkale Savaşı'nın daha fazla ön plana çıkmasının nedeni bir varoluş mücadelesi olmasıdır. Bu savaşı kaybetmiş olsaydık dünya yüzünde Türkiye denen bir devlet olmazdı. Bizleri dünya devletleri arasında saygın bir rol alıyorsak Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, Sarıkamış’ta mücadele eden atalarımıza bunu borçluyuz. Çanakkale Savaşı'na katılan dedelerimiz sadece savaşmamış, dünya devletlerine de ders vermiştir. Bizler böyle bir milletin torunlarıyız. Böyle bir asil milletin torunları olduğumuz için şükürler olsun.' şeklinde konuştu.

'DEVLETTE DUYGUSALLIĞA YER YOKTUR'

Aksu, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. İdam cezasını desteklediklerini ifade eden Aksu, şunları söyledi: 'Değerli komutanlarımıza sesleniyorum. Semalarda dalgalanan bayrağımızı indirmeye çalışan, damarlarındaki kanının nereden geldiği belli olmayan kişilere karşı insancıl davranmamanızı istiyoruz. Onların cezası ölümdür. Sayın Cumhurbaşkanımıza da sesleniyorum. Çözüm süreci konusunda elbette ki bizim de görüşlerimiz olacaktır. Bu süreci sürdürenlerden tek isteğimiz kendilerini bir şehit ya da gazi ailesinin yerine koyarak hareket yapmalarıdır. Devlette duygusallığa yer yoktur. Şeriatın kestiği parmak acımaz. Eğer vatanın bölünmez bütünlüğü için böyle bir karar alınacaksa yeni bir yasa yapılarak yasada idam ibaresi yer almalıdır. Bu ibare yer alırsa şehit ve gazi aileleri olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız. Özgecan Aslan’ın hunharca öldürülmesinin ardından idam cezasının gündeme gelmesi bizleri memnun etti ve destekliyoruz. Vatan hainlerine idamı uygulamaktan zevk alırım.'

Program, Çanakkale konulu kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere verilen ödüllerin ardından son buldu.

 

Editör: HABER MERKEZİ