12 Haziran Pazar günü yapılacak olan milletvekilliği genel seçimleri için aday adaylığı için 10 binlerce kişi başvurdu ve halen başvurular devam ediyor.

Aday adaylığı konusunda hiçbir aday dayı hakkında yazı yazmama konusunda bir düşünce içerisinde olmama rağmen, Perşembe günü akşamı bir TV kanalında yayınlanan programa konuk olan AKP Rize Millet Vekili aday adayı Sebahat Çakır’ı izledikten sonra yazmama kararımı sadece bu aday için geçersiz sayarak bu haftaki yazımı kendisine ayırdım.

Millet Vekili aday adayı Sebahat Çakır, her şeyden önce görüntü, konuşma ve konulara hakimiyetliliği ile güven veren bir aday adayı. Üstelik Türk siyasi tarihine damgasını vuran, başbakanlar kenti olarak bilinen ve her dönem Rize kökenli onlarca Millet Vekilini TBMM sine taşıyan bir kentin ilk kadın adaylığı için müracaat eden bir kişi.

Sebahat Çakır, programda kendinden o kadar çok emindi ki, sorulan her soruya ustaca cevap veriyor ve kendini çok iyi hazırlamış usta bir siyasetçi görüntüsü içerisindeydi ekranın.

AKP Rize Millet Vekili aday adayı Sebahat Çakır Kadın haklarından söz ederken “ Rize, siyasette, sanayide ve ticari yaşamın her alanında başarılı insanlar yetiştirmiştir. Bu başarılı kişilerin arkasındakiler analarımız ve kadınlarımızdır. Bu çalışkan Rizeli kadınımızı maalesef bugüne kadar parlamentoda bir bayan milletvekili tarafından temsil edilme imkanı bulamadı. Rize siyası yaşamında bu kadar kadın eli değmişken neden bir kadın vekil olmasın düşüncesiyle hareket ederek aday adaylığı için Rize tarihinde ilk müracaatı yapmanın huzuru içerisindeyim. Başta başbakanımız sayın R. Tayyip Erdoğan ve parti yönetimi uygun bulması durumunda aday olup Rizeli bayanların ve hemşehrilerimin desteği ile milletvekili olarak TBMM’sine gitmek istiyorum. Vatana millete hizmet etmek kutsal bir görevdir. Bu kutsal yolda kaliteli ve ilkeli bir seçim olacağına inancım sonsuzdur. Bunun için Rize siyasetine bir kadın elinin değmesinin zamanı gelmiştir.” Şeklindeki açıklamasına inanıyorum ki sayın başbakan duyarsız kalmayacaktır.

Sebahat Çakır’a yöneltilen sorularda dikkatimi çeken bir başka konu ise ben kelimesinden daha çok biz kelimesini kullanmış olmasıydı. Her fırsatta aday adayı arkadaşlarıyla iyi bir uyum içerisinde olduklarını ve birlikte hareket ettiklerni gündeme götüren Çakır’ın bu tutumu gözden kaçmayan noktalardan biriydi.

Geçen hafta Rize’de milletvekilliği konusuyla ilgili bir basın toplantısı yapan Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan yaptığı açıklamada “Rize’de seçilecek olan milletvekillerinden birinin çaydan gelen bir isim olması şarttır” demesi son derece doğrudur. Çünkü yaklaşık 500 bin çay üreticisinin çayı bilen, çaydan anlayan, çayın cefasını çeken Karadeniz kadının neden bir milletvekili olmasın.

Sebahat Çakır istenilen vasıflara sahip bir Mille Vekili aday adayı. Çay konusu ile ilgili dalında uzman bir kişi. Yaklaşık 20 yıldır bir fiil çayın içerisinde olan ve  Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünde değişik görevlerde başarılı hizmetler veren bir  Ziraat Mühendisi.

AKP Rize Millet Vekili aday adayı Sebahat Çakır’ı bu cesaretli çıkışının karşılığını alıp almayacağını bilemem ama partisi tarafından aday gösterilmesi durumunda Rize siyasi tarihinde yeni bir sayfanın açılacağını şimdiden görüyor gibiyim.(Rizeninsesi)

Editör: HABER MERKEZİ