Türkiye ve Gürcistan arasındaki en önemli turizm ve ticaret geçiş merkezi olan Sarp Gümrük Kapısı yakında yeni görünümüne kavuşacak.

2015 yılı için projelendirilen ve aynı zamanda gümrüğün rahatlaması açısından tasarlanan yeni Sarp Gümrük Kapısı projesinin göreselleride gün yüzüne çıktı. Proje görselleri yetkililerin beğenisini topladı.



Projenin tamamlanması sonrası modern görünümü ile de dikkat çekecek olan Sarp Gümrük Kapısı aynı zamanda Batum-Hopa arasında yapılması planlanan demiryolu projesine de uyumlu olacak.

Bilindiği üzere Sarp Sınır Kapısı, Karadeniz kıyısında, Türkiye ile Gürcistan arasındaki sınır kapısıdır. Adını, Sarp köyünden almıştır Gürcistan tarafındaki sınır köyünün adı da Sarpi’dir. Bu sınır kapımız, 1988 yılında açılmıştı. Hopa ilçesinin 15 km doğusunda yer alan Sarp Sınır Kapısı Gürcistan’a açılan bir kapı olmanın yanında, bütün Kafkasya’ya ve Orta Asya ülkelerine açılan karayolu üzerindeki sınır kapısı olarak da önemlidir.



10 Aralık 2011’den beri Türk ve Gürcistan vatandaşları pasaporta ihtiyaç duymadan sadece nüfus cüzdanı ile Türkiye ve Gürcistan’a geçebilmesi Sarp Sınır Kapısının hem turizm hemde ticaret açısından daha önemli hale gelmesine neden olmuştu.

Editör: HABER MERKEZİ