Çayeli Sarısu köyünde kapalı sağlık ocağı onarılarak köy konağı yapıldı.

Çayeli ilçesi Sarısu köyünde 1970’li yıllarda yapılarak ve daha sonra kapanan atıl halde gelen Sağlık Ocağı Köy Muhtarı Niyazi Çakır öncülüğünde başlatılan çalışma ile köy halkının desteği ve özverili çalışmasıyla onarılıp ilave yerler kat eklenerek köy konağı ve lokali haline getirildi.

Sarısu köyü Köy konağı ve lokalinin açılışı yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Katılıma Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, Çayeli İl Genel Meclis Üyeleri Cafer Kuru ve Necati Yıldırım, Çayeli Ticaret Odası Eski Başkanlarından Muhammet Sarı, Çayeli Çakıroğuları Akrabaları Yardımlaşma Derneği Başkanı Necmettin Çakıroğlu, Şairler vadisi bölge muhtarları, Şairler vadisi bölge halkı ve misafirlerin yoğun katılımı ile açılış gerçekleşti.

Açılışın ardından Kuranı kerim okunması dua ve köylüler tarafından hazırlanan ikramlar misafirlere sunuldu.

Sarısı köyü muhtarı Niyazi Çakır açılışın ardından katılan misafirlere teşekkür etti. Muhtar Çakır, “köyümüzde atıl durumda bulunan sağlık evini köylülerimizin maddi ve kendi çalışmaları sonucunda köy lokali ve muhtarlık odası olarak faaliyete geçirdik. Bu lokalin alt katında konaklama ve misafirhaneler bulunmaktadır. Üst katında ise yaklaşık olarak 200 kişiye hitabet edecek düğün, nişan ve kına merasimleri yapılabilecek ayrıca köylülerimizin bir araya toplanıp birlik ve beraberlik içerisinde sohbetlerini yapabilecekleri bir mekan meydana getirilmiştir. Bu lokalin yapımında katkı sağlayan bütün dostlara ve yapımında karşılıksız çalışan köylülerime teşekkürlerimi iletirim.” dedi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ