Bilişim dünyasının hızla büyüyen markası Samsung ard arda attığı adımlarla adeta dünya devi olma yolunda ilerliyor. Kulislere sızan bilgilere göre de Samsung yeni bir tablet hazırlığında

Güney Koreli kaynaklardan gelen raporlara göre Samsung 12.2-inç boyutunda 2.560 x 1.600p çözünürlüklü yeni bir tablet hazırlığında. Önümüzdeki ay tanıtılması beklenen tablet Galaxy Note serisine dahil edilecek; S-Pen kalemin yanı sıra destekli uygulamaları da beraberinde getirecek.

Tabletin ekranı için Sharp ile ortaklığa gitmesi beklenen Samsung’un söz konusu tablette hangi ekranı kullanacağı henüz netlik kazanmış değil. Şirket her ne kadar Sharp ile başlayan ortaklığın LCD ekran odaklı olduğunu bildirmiş olsa da; Sharp cephesinde üretim gösteren IGZO (Indiyum Galyum Bakır Oksit) panel teknolojisi tabletin ekran bölümünü oluşturabilir. IGZO paneller, yüksek dokunmatik hassasiyetin yanı sıra ultra ince bir yapıda ve düşük enerji tüketimine olanak sağlıyor.

Tablette yer alan diğer argümanlar hakkında detaylar aktarılmış değil ancak, Exynos 5 octa ya da Qualcomm cephesinden yeni nesil bir işlemcinin yer alması bekleniyor. Geçtiğimiz yılın ortasında tanıtılması beklenen ancak yoğun cihaz tanıtımı sebebiyle sürekli ertelenen tabletin önümüzdeki ay ya da eylül ayında gerçekleşecek IFA Berlin etkinliğinde tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Son olarak tabletin Apple cephesinde üretim göstereceği iddia edilen 12-inçlik iPad Maxi modeline rakip olacağı konuşuluyor.

 

Editör: HABER MERKEZİ