İsviçre’de yaşayan 18 yaşındaki bir genç kızın cebinde Samsung’un bir önceki amiral gemisi Galaxy S3 patladı! Yaşanan bu patlamadan dolayı kazazede, bacağından ağır yaralı!

Akıllı telefonların yazılım olarak gelişimlerine bir de donanım desteği gelince, radyasyon ve donanım patlamalarını günümüzde daha sık duymaya başladık. 24 saat ve kesintisiz internete bağlı olan akıllı telefonlar, geniş ekranları sayesinde evlerdeki bilgisayarları aratmıyor.

Akıllı telefonların patlama haberlerini daha önce de sizlerle paylaştığımız üzere bu konuda başı Apple’ın çekmesiyle birlikte sonraki lider isim ise Samsung. Şarjdayken, yoğun güneşe maruz kaldığında veya darbe aldığından dolayı patlayan akıllı telefon haberlerine bir yenisi daha eklendi. Ancak durum bu kez alışılagelmiş patlamlarda biraz daha farklı.

Fanny Schlatter isimli genç kızın sağ cebinde taşıdığı Galaxy S3 durduk yere, çok hızlı bir şekilde ısındı ve ardından güçlü şekilde patladı. Schlatter, yaşanan patlama sonrası vücudundaki yaraya sebep olan telefonun kömür haline geldiğini paylaştı.

Samsung’un İsviçre satış mağazasından alınan akıllı modelin, Güney Kore’deki AR-GE laboratuarlarında incelenmek üzere gönderildiği biliniyor. Yeni cihazın kazazede gence hediye edilmesinin ardından mağaza yöneticileri, bir daha böyle bir durumun yaşanmayacağından bahsetti.

(Milliyet)

Editör: HABER MERKEZİ