Çayeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Öztürk, Samsun-Sarp Demiryolu projesinin bölgemiz ticareti ve turizmi açısından çok önemli olacağını, bu kapsamda bu projeyi çok önemsediklerini söyledi.

ÇTSO Meclis Başkanı Öztürk; “Dünya ekonomisinin yeniden şekillendiği ve tarihte İpekyolu diye bilinen ticaret yolunun doğu ve batı aksında yeniden Dünya gündemine oturduğu bir zaman dilimi içerisinde, Samsun-Sarp demiryolu ülkemiz ve bölgemiz için geleceğe dair hayati önem arz etmektedir”

       Dünyanın ticari değişimine bölge olarak entegre olabilmek ve bu duruma göre pozisyon alabilmek için lojistik güzergahlarına dikkat çekerek Bölgemize hizmet edecek olan hava alanının 29 Ekim 2020’ de açılmasının planlandığını belirten Öztürk, “Hava limanını bölge halkı olarak kamuoyu oluşturarak birlik ve beraberlik içinde talep ederek ilimize almayı başardık. Hava alanı konusu gündeme getirildiği dönemde herkesin ve her kesimin büyük desteğini almıştı. Şimdi önümüzdeki en önemli konulardan biriside Samsun-Sarp Demiryolu Projesidir. Bu projenin hayata geçmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Hem Hava alanı hem de Demiryolu hattıyla Doğu Karadeniz’i Kafkaslara ve Dünya ağına bağlayıp yaşadığımız yerin jeopolitik önemini-değerini arttırabiliriz. Bu da ticaretimizin sınıf atlayacağı anlamına gelir ki O açıdan, hava limanı için ortaya koyduğumuz birlik beraberliğin aynısını bu konu üzerinde de sağlamamız gerekmektedir” dedi.

       Öztürk, ayrıca ilimiz ticaret odaları ve borsası ile bu konuda ciddi kafa yorduklarını ifade ederek ‘’müşterek oda-borsa toplantılarımızda bu konuyu enine boyuna istişare ediyor, tek vücut halinde kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ