Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman Çayeli Eğitim Fakültesinde yaptığı konuşmada ” Kulüp Yöneticileri spor konusunda eğitimli olmalı” dedi.

Taraf53 ve Gençlik Spor Kulübünün ortaklaşa düzenlediği ve Çayeli Eğitim Fakültesinde düzenlenen “ Spor ve Medya” paneline Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ile sporcular Eren Albayrak ve Viera katıldı. Panele Galatasaray maçında çekilen Hikmet Karaman”ın maç esnasında ki görüntüleri ile başlandı. 4-3 Rizespor”un kazandığı maçta Karaman”ın saha kenarında yaptığı hareketler ve konuşmalar salonu dolduran gençlerin büyük alkışını aldı.

     Kazanacağımızı biliyordum

Teknik Direktör Hikmet Karaman Galatasaray maçını kazanacaklarını bildiğini söyleyerek” maçın 6-7 dakika uzatılmasını beklerken 4 dakika uzatıldı, bu tip maçlarda her an gol atabiliyorsun, stresi ve temposu yüksek maçlarda goller son saniyede de gelebiliyor. Bazen kaybedersin, bazen de kazanabilirsin, tempolu maçlarda sonucu kestirmek zor” dedi.

          Rizeli acayip kızıyor

Taraftar sıkıntısı yaşadıklarını belirten Teknik Direktör Hikmet Karaman “ Sonuçlar iyi olmasına rağmen taraftar maçlarımıza gelmiyor, bugün Eskişehir, Konya gibi takımlarda taraftar sıkıntısı yok, maçlarımız iyi gitmesine rağmen, taraftarımız maçlara gelmemekte, Rize taraftarı kızdığı zaman acayip kızıyor” dedi.

      Bizde öğretmeniz

Sorular üzerine Teknik Direktör Hikmet Karaman “ Bu okuldan öğretmen çıkacak, sizleri de eğiten öğretmenler var, Bende Rizespor ”da 30 kişilik bir öğrenci gurubunun öğretmeniyim, bizimkiler milyoner öğrenci, bilge insanlara ihtiyaç var, kaliteli futbolcu teknik adamın eline düşerse takımın kaderi değişir, Murat Duruer”i Ankaragücü’nü çalıştırırken ilk kez ben Galatasaray maçında sahaya sürdüm, Serkan Kırıntı ise Adana” da çok fakir bir ailenin çocuğuydu ve onlara yardım etmiştim, Ankara gücünde yine ben onu kaleye soktum, yıllar sonra bir röportajında bunları anlatınca duygulandım” dedi.

       İstikrar önemli

Teknik Direktör Hikmet Karaman ülkede istikrar varsa  kulüplerde de istikrar olur, bazı kulüplerde sık sık teknik adam değişmesi yöneticilerin sporu iyi bilmemesinden kaynaklanmakta ve ülke istikrarı gibi kulüplerde istikrarsız olur, mutlaka kulüp başkanlarının spor eğitimi olması gerek. Zaman zaman geçmişte kulüplerin Vali veya Belediye başkanlarına teslim edildiğini gördük, ancak bunlar geride kaldı ve futbol kültürü yerleşmeye başladı” dedi.

       Trabzon'un canı çok yandı

Hakem hatalarından en çok etkilenen takımlardan birinin Trabzonspor olduğunu belirten Karaman” Ligde en çok cani yanan Trabzonspor oldu. Zaman zaman hatalar oluyor, ancak Trabzon da en çok cani yanan Trabzon oldu, tabii yöneticiler bunu kaldıramadı ve yöneticiler krizi biraz aceleci olarak değerlendirdi, süreç daha iyi değerlendirilebilirdi. Trabzonspor sürekli teknik adam değiştiriyor, istikrar arıyor, iyi bir ekibi var, şu an takımın başında Sadi Tekelioğlu var ve iyi bir teknik adam olduğu kadar bölgenin çocuğu, biraz sabır edilmeli” dedi.

       Hakemler gençleştiriliyor

Hakemlerin bazı hatalar yaptığını belirten Karaman “ Yeni hakemler eklenmekte, ufku açık olan genç ve dinamik hakemlerin önü açılmalı, elbette bunlarda hata yapacaktır,. Ancak bunların hataları çok görülmemeli ve eğitildikçe bu hatalardan kurtulacaklardır. Bizimde Kasımpaşa maçında canimiz yandı, penaltı öncesi 2 oyuncumuz Kırmızı kart gördü, bu tip hatalara alışmalıyız” dedi.

        Öğrencin küsebilir

Teknik Direktör Hikmet Karaman 30 kişilik kadrodan sahaya 11 kişi çıkartmak zorunda olduklarını belirterek “ Elbette diğerleri üzülebilir, ancak onlarında çok çalışması ve formayı hak etmesi gerekiyor. Hak edenin hakkını başkasına yediremezsiniz, teknik adamlar bu konuda objektif olmalı, bu konuda objektif olduğumu düşünüyorum” dedi.

         Eren ”Çok çalıştım”

Bursaspor alt yapısından yetiştiğini belirten Rizespor ”un sol bek oyuncusu Eren Albayrak “ Alt yapıdayken çok çalışmak gerek, zaman zaman sakatlanmama rağmen bıkmadan, yorulmadan hedefe varmak için çok çalıştım, halen çok çalışmaktayım ve hocamdan çok şey öğrendim, halen çok eksiğim var, bu eksiklerimi tamamlamak zorundayım. Önceki yıl milli takıma seçilmiştim, bu yıl çağrılmadım ve her kadro açıklanışında heyecan ile bekliyorum. Demek ki Fatih hoca bende eksikler görmekte, tek hedefim 2016 Avrupa kupası maçlarında milli takımda yer almak” dedi.

      Viera” En büyük golcü Kweuke”

Panelde konuşan Rizespor “un savunma oyuncusuna sorulan bir soru üzerine  En büyük golcü Kweuke diyerek” Kasımpaşa maçında istemeden gelişen kırmızı kart olayı oldu, penaltı ise penaltı değildi ancak öncesinde bize verilen iki kırmızı kart vardı, ben iki sezondur Rizespor’dayım, artık bende Rizeli oldum. Burada olmaktan da mutluyum” dedi.

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ