Şairler Mahallesi Yanıkdağ, Esendağ, Selimiye, Latifli, Yamaç, Sarısısu, Sırt, Köprübaşı, Erdemli ve Yeşilırmak köylerinin oluşturduğu Şairler Vadisi Derneği Kuruluyor.

Konu ile ilgili sitemize açılama yapan Sairler Vadisi Kültür Turizm Sosyal Yardımlaşma Derneği geçici başkanı Cafer Kuru “Derneği Kadir Alı Sırmalı, Köprübaşı Köyü Muhtarı Mehmet Ali Çakır ve ilçemiz esanaflarından, Mehmet Kambur, Gökhan Suiçmez, Mehmet Çakır ve Muhammet Safi ile beraber kurduk” dedi

Derneğin amacı ve faaliyet alanları konusunda ise şunları söyledi. “Derneğimizin amacı Şairler Vadisinde bulunan mahalle ve köyler arasında birlik beraberliği artırmak. Türizm konusunda faaliyetler yapmak, sanatlar etkinliklerde bulunmak, ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunmak, başarılı ve maddi durumu yetersiz öğrencilere öğrencilere burs vermek, AB yardım fonlarından faydalanıp çeşitli projleri hayata geçirmek, Vadi boyunca okul, cami, kemer köprü ve un değirmenlerinin aslına uygun bakım ve onarımlarını yapmak, Şairler Vadisinde bulunan mahalle ve köylerdeki vatandaşlarının resmi dairelerdeki işlerini bir an önce görebilmelerine yardımcı olmak maksadıyla Çayeli merkezde bir muhtarlar birliği kurmaktır.

Ayrıca köylerimizde yapılacak olan her türlü faaliyetin ve köyleri tanıtıcı bilgileri henüz test aşamasında bulunan www.sairlervadisi.com aracılığıyla kamuoyuna duyuracağız. Derneğimize kayıt olmak isteyenlerin ben arkadaşlarıma başvurmaları yeterli olacaktır.” Diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ