İl Sağlık Müdürü Hakan Diren, törende yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü ve UNİSEF işbirliği ile başlatılan ''Bebek Dostu İl'' projesinin amacının yeni doğan her bebeğin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi, 6 aydan sonra ise ek gıdalarla birlikte emzirmenin 2 yaşına kadar sürdürülmesinin sağlanması olduğunu söyledi.

Yaptıkları çalışmalarla tüm anne adaylarını ve yeni doğan bebeği olan anneleri anne sütünün önemi, doğru emzirme teknikleri ve sağlıklı uygulanması konusunda bilgilendirmeye ve toplumda gerekli duyarlılığın ve bilincin oluşturulmasına çalıştıklarını ifade eden Diren, ''Bugüne kadar bu proje kapsamında gerekli kriterleri yerine getiren 13 sağlık ocağımız 'Bebek Dostu Sağlık Ocağı' unvanı almıştır. Ayrıca bakanlığımız denetçilerinin yapmış olduğu denetimler sonunda Rize Devlet Hastanesi, Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi ve Pazar Devlet Hastanesi bebek dostu hastane unvanı alarak ilimize 'Bebek Dostu İl' unvanı kazandırmıştır'' dedi.

Diren, Rize İl Sağlık Müdürlüğü olarak çalışmalarını aynı hızla sürdürdüklerini, bu kapsamda 14 sağlık ocağının daha yaptığı gayretli çalışmalar sonucunda bebek dostu unvanını almaya hak kazandığını belirterek, hedeflerinin gelişmişliğin en önemli göstergelerinden olan ana ve çocuk sağlığı verilerini çağdaş toplumlar seviyesine çıkarmak ve yaptıkları çalışmalar sonucunda Rize'ye 'Bebek Dostu Altın İl' unvanını kazandırmak olduğunu kaydetti.

Törende daha sonra bebek dostu sağlık ocağı belgesini almaya hak kazanan Akpınar, Büyükköy, Büyükçiftlik, Çayeli 2 Nolu, Fındıklı, Güneyce, Hemşin, Hurmalık, Işıklı, Kalkandere, Müderrisler, Ortapazar, Pazarköy, Yamaç ve Büyükköy sağlık ocaklarına belgeleri verildi.

 


 

 

Editör: HABER MERKEZİ