Beyoğlu'nda 'Deryada Hüsni Hat' sergisi sanatseverlerle buluştu. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, eserleri tek tek inceleyerek koleksiyonun sahibi Hamdi Safi'den bilgi aldı.

Çayeli Vakfı, Hamdi Safi'nin özel koleksiyonundan oluşan eserlerin yer aldığı 'Deryada Hüsni Hat' sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Beyoğlu'nda bulunan Kılıçalipaşa Medresesi'ndeki serginin açılış törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Çayeli Vakfı Başkanı Ali Zeki Saruhan ve AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş'un yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Çayeli Vakfı Başkanı Ali Zeki Saruhan ve AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş ile birlikte sergiyi gezen Başkan Demircan, eserleri tek tek inceleyerek koleksiyonun sahibi Hamdi Safi'den bilgi aldı.

'Kılıçalipaşa Medresesi'nin manevi havası hat sanatlarına çok uygun'

Açılışta konuşan Çayeli Vakfı Başkanı Saruhan, sanata çok önem verdiklerini belirterek, 'Bu mekanın manevi havası hat sanatlarına çok uygun. Bu münasebetle yönetim kurulumuzdaki Hamdi Safi Bey'e özel koleksiyonunu bugün burada sergilediği için çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bize sürekli destek veren Beyoğlu Belediyesine ve sayın başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz' dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci de, dedelerinin yazmış olduğu hatları okuyarak büyümüş birisi olduğunu belirterek, Hamdi Safi'ye kendilerini böylesine önemli bir hat sergisiyle buluşturduğu için teşekkür etti.

Sergi on gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Editör: HABER MERKEZİ