Rize’de mühürlenen Cumhuriyet Meydanında bulunan Ses Düğün salonu ve Kıraathane hakkında bir açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, buradaki gayrimenkulun faaliyetini ruhsatsız olarak sürdürdüğünü açıkladı. Başkan Kasap, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

'Biz burada idari bir kurum olarak görevimizi yerine getirme noktasında bir çalışma içerisindeyiz. Asla siyasi bir münazara içerisinde olamayız. Rize Belediyesi olarak idari anlamda bir faaliyet ortaya koyarak elimizde ki ihbar name çerçevesinde bu işlemi yapmış bulunmaktayız. Elimizdeki evrakta görüldüğü üzere Rize İli, Merkez İlçesi, Piriçelebi Mahallesine kayıtlı 1 nolu pafta, 87 ada, 4 parselde bulunan gayrı menkulde ki yerin, 2/3'üne sahip olan kişiler tarafından belediyemize yapılan şikayet üzerine, burada ruhsatsız ve izinsiz düğün salonu ve kıraathane işletildiği konusu 21 Nisan 2015 tarihi ile bize noter kanalıyla ihbar gelmiştir. Belediyemizin ilgili birimi Zabıta Müdürlüğümüz yapmış olduğu araştırma üzerine 5393 sayılı belediye kanununun 15. maddesince aykırı görüldüğü ve kanuni işlem yapılmak üzere bu durumu kayıt altına almıştır. Sonrasında düzenlenen evraklar belediyemiz encümeninde incelenmiş olup, 5393 sayılı belediye kanununun 15 D maddesine aykırı olarak işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadan faaliyet gösterilmiştir. Bu durumda buradaki menkulün 2/3'üne sahip olanlar tarafından söz konusu yerin ruhsatsız olarak işletildiği noktasındaki inceleme sonunda, Encümen kararınca düğün salonu ve kıraathanenin kapatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir. Bu 30 Nisan 2015 tarihinde Encümenimizin almış olduğu karardır. Bu doğrultuda belediyemiz Zabıta Müdürlüğü, ilgili encümen kararı doğrultusunda 8 Mayıs 2015 tarihinde işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadan faaliyet gösteren söz konusu mekanı, süresiz olarak mühürlemiştir' dedi..

SİYASİ ANLAMDA BİR MÜTALAA DA BULUNMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL

Başkan Kasap açıklamasında : 'Bizim burada siyasi anlamda bir mütalaa bulunmamız söz konusu değil, bu süreç tamamen bir idari süreçtir. 21 Nisanda bize bu mülkün 2/3'üne sahip olan kişiler tarafından ihbar name ile başvuru yapılıyor, 30 Nisanda Zabıta Müdürlüğümüz tarafından bir çalışma yapılıyor ve 8 Mayısta da söz konusu yerin mühürlenmesi gerçekleşiyor. Göründüğü gibi burada bir art niyet olsaydı çok daha hızlı bir şekilde bu olay gerçekleştirilirdi. Arada ki zaman farkına dikkat edilirse böyle bir telaş, art niyet asla olamaz. İlgili gayrı menkulün 2/3'üne sahip olan kişilerin yapmış olduğu şikâyetin arkasından belediye olarak biz bu anlamda idari görevi yerine getirmesek kurum olarak biz görevimizi yerine getirmemiş olurduk. Belediye Zabıta Müdürlüğümüzün buradaki müdahalesi sadece ruhsatsız olarak faaliyet gösteren düğün salonu ve kıraathane içindir. Binanın tamamı için geçerli olan müdahale değildir. Söz konusu binanın içerisine girebilmek için binanın Cumhuriyet Caddesi kısmına bakan kısımda, kullanılabilecek giriş kapısı mevcuttur. Burada biz siyaseten bir bakış içerisinde olmadığımız gibi siyaseten bir söylem içerisinde de olamayız. İdari anlamda yapmış olduğumuz bu müdahalenin idari anlamda ki bu sürecini kamuoyu ile paylaşıyorum' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ