Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ve RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından ortaklaşa “Organ Bağışı Farkındalığı Geliştirme-I” konulu  panel düzenlendi.

Oturum başkanlığını Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent TÜMKAYA’nın yaptığıpanele RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Doç. Dr. Şahin BOZOK, Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi  Yrd. Doç. Dr. Ayfer BAYINDIR ÇEVİK ve Uzman Hemşire Aynur YILMAZ konuşmacı olarak katıldı.

Programda Doç. Dr. BOZOK, organ naklinin önemi, organ nakli konusunda ülkemiz ile Rize’deki durum ve beyin ölümü konularında katılımcılara bilgiler verdi. Panelde, Uzman Hemşire  YILMAZ, organ nakli koordinasyonu, donör bakımı ve Rize’de yapılan uygulamalara  değinirken, Yrd. Doç. Dr. Ayfer BAYINDIR ÇEVİK ise, transplantasyon öncesi ve sonrası hasta takibi konularını anlattı.

Organ bağışı konusunda öğrencilerin farkındalıklarının artırılmasına yönelik olarak gerçekleştirilen panelde “Kalbinize bir kez sorun, hayat vermek ister mi ?” teması işlendi.

Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonunda tertip edilen panelin ardından öğrenciler ve öğretim elemanları tarafından oluşturulan stantta katılımcılar gönüllü olarak organ bağışında bulundu.

Editör: HABER MERKEZİ